Ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο αποτελεί τον σκόρερ του κορυφαίου τέρματος στην ιστορία της Γιουβέντους, όπως ψήφισαν οι φίλοι του συλλόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

Την 1η Νοεμβρίου, η “γηραιά κυρία” είχε γενέθλια και οι άνθρωποί της αποφάσισαν να κάνουν ψηφοφορία για το καλύτερο γκολ στην ιστορία της ομάδας.

Το τρομερό γκολ με αντίπαλο τη Φιορεντίνα τον Δεκέμβριο του 1994 ήταν αυτό που συγκέντρωσε τις προτιμήσεις των φιλάθλων, αφού αυτό το γκολ ουσιαστικά σηματοδότησε την απαρχή της κυριαρχίας των “μπιανκονέρι” στο σύγχρονο κάλτσιο.

Ο 20χρονος τότε Ντελ Πιέρο, υποδέχθηκε μία σέντρα από τον Αλεσάντρο Ορλάντι και ανάμεσα από δύο αμυντικούς μέσα στην περιοχή, έπιασε ένα βολέ και “κρέμασε” τον Φραντσέσκο Τόλντο, κάνοντας το 3-2. Λίγους μήνες αργότερα, ο Ντελ Πιέρο πανηγύρισε το πρώτο σκουντέτο της καριέρας του.

Δείτε το γκολ:

Το μήνυμα του Ντελ Πιέρο

“Γεια σε όλους. Χαίρομαι που σας απευθύνω αυτό το video για να σας ευχαριστήσω όλους, που ψηφίσατε το γκολ μου απέναντι στη Φιορεντίνα ως το καλύτερο γκολ στην 120χρονη ιστορία της Γιουβέντους. Τι να πω; Είμαι πολύ χαρούμενος που σημείωσα εκείνο το τέρμα και πολύ περήφανος με το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας. Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δώσω μια αγκαλιά και φυσικά ‘Ζήτω η Γιούβε'”.

 

Προηγούμενο άρθροΟι ST Line και Vignale είναι οι νέες εκδοχές του νέου Ford Fiesta
Επόμενο άρθροΔια πυρός και σιδήρου ο Άρης