Πέντε hypercars και ένα super SUV θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2018, ορισμένα από αυτά σε ελάχιστα αντίτυπα.

Όλα έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά: Πρώτο, θα είναι πανάκριβα. Δεύτερο, κάνουν τα 300 χλμ./ώρα να φαίνονται μια φυσιολογική ταχύτητα, ενώ ορισμένα από αυτά θα ξεπερνούν κατά πολύ και τα 400 χλμ./ώρα, φτάνοντας πολύ κοντά στο νέο απόλυτο φράγμα των 500 χλμ./ώρα.

Ήδη το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο σήμερα, η  Koenigsegg Agera RS, έχει φτάσει στα 447,19 χλμ./ώρα, με το ρεκόρ της να απειλείται το 2018 από το αμερικανικό Hennessey Venom F5 και φυσικά την Bugatti Chriron, που ήδη γνωρίζουμε.

Aston Martin Valkyrie

Η εμφάνιση της Aston Martin Valkyrie έχει τις ρίζες της στους αγώνες και ειδικότερα στην F1. Βλέπετε «πατέρας» της είναι ο πιο πετυχημένος σχεδιαστής στην F1, o Άντριαν Νιούι και «νονά» της η αγωνιστική ομάδα της Red Bull. Έχει ισχύ που ξεπερνά τους 1.130 ίππους, με ιδανική κατανομή βάρους και φτάνει στο λόγο του ενός κιλού για κάθε ίππο. Η σχεδίασή της δεν μοιάζει με κανενός άλλου supercar και εγγυάται κορυφαία αεροδυναμική, ενώ ελάχιστα κομμάτια θα κατασκευαστούν συνολικά. Τα 400 χλμ./ώρα μάλλον θα τα έχει για κολατσιό.

Ferrari FXX-K Evoluzione

Η ταχύτερη Ferrari όλων των εποχών είναι η FXX-K Evoluzione και πρόκειται για μια εξελιγμένη εκδοχή της LaFerrari που προορίζεται αποκλειστικά για τη χρήση πίστας. Δεν είναι δυνατόν να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας και έτσι, δεν θα τη δούμε να αποκαλύπτει τους 1.050 ίππους της, από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Hennessey Venom F5

Η αμερικανική Hennessey δηλώνει ότι αυτό θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, με 482 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Σε σχέση με το παλαιότερο Venom GT, το F5 θα έχει ένα εντελώς νέο πλαίσιο και πολύ ψαγμένη αεροδυναμική. Ο V8 κινητήρας με τα δύο τούρμπο θα αποδίδει 1.600 ίππους και η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Σε συνδυασμό με το βάρος των 1.338 κιλών θα έχει κάτω από ένα κιλό/ίππο, με αποτέλεσμα απίστευτες επιδόσεις. Ενδεικτικά, τα 0-300 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε δέκα δευτερόλεπτα!

Lamborghini Urus

Με 305 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και 3,6 δλ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, αυτό είναι πλέον το ταχύτερο SUV, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Bentley Bentayga των 301 χλμ./ώρα. Διαθέτει  V8 κινητήρα 4.0 λίτρων με δύο turbo και αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 650 ίππων και ροπή 850 Nm. Το Lamborghini Urus θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2018 σε τιμές που στην Ευρώπη θα ξεπερνούν αρκετά τις 200.000 ευρώ.

McLaren Senna

Το αφιερωμένο στον Άιρτον Σένα μοντέλο είναι ένα αυτοκίνητο που η McLaren τοποθετεί πάνω και από την P1 και κινείται από έναν V8 κινητήρα με δύο τούρμπο και συνολική απόδοση 800 ίππων. Έχει χωρητικότητα 4.0 λίτρων και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 1.098 κιλών, χαρίζει επιδόσεις επιπέδου… Formula 1 στο βρετανικό hypercar. Θα κατασκευαστεί σε περίπου 500 μονάδες και η τιμή της θα κυμαίνεται γύρω στις 860.000€.

Mercedes-AMG Project One

Η Mercedes-AMG θέλησε να δώσει στον κόσμο το απόλυτο σπορ αυτοκίνητο και παράλληλα να κεφαλαιοποιήσει την απόλυτη επικράτησή της επί πέντε χρόνια στην F1. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης, κάτω από αμάξωμα υπάρχει ένα μονοθέσιο, δηλαδή τα μηχανικά μέρη  που συναντάμε στο αγωνιστικό του Χάμιλτον και του Μπότας. Εφοδιάζεται δηλαδή με ένα V6 τούρμπο μοτέρ των 1.6 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, που έχουν συνδυαστική ισχύ άνω των 1.000 ίππων.

 

 

 

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • AUTO
Προηγούμενο άρθροΕκτός ο Λιβάγια
Επόμενο άρθροΣυμφώνησε με Σάκιτς ο Ατρόμητος