Ο Όσκαρ Γκαρθία τόνισε πως ο ψυχολογικός παράγοντας είναι δυνατόν να κρίνει εν πολλοίς το αποτέλεσμα του κυριακάτικου ντέρμπι με την «Ένωση», ενώ πρόσθεσε πως περιμένει έναν πιο εύστοχο Ολυμπιακό σε σχέση με αυτόν του πρώτου προημιτελικού Κυπέλλου .

Αναλυτικά τα όσα είπε στα κανάλια της Nova ο Ισπανός τεχνικός:

Για την κατάσταση των Κούτρη και Ομάρ εν όψει ντέρμπι: «Κάναμε μια διαφορετική προπόνηση, αύριο θα γνωρίζουμε με σιγουριά αν μπορούν να παίξουν. Αν δεν μπορέσουν να παίξουν, υπάρχουν ο Χατζισαφί, ο Ίγκορ, ο Ανδρούτσος, ο Νικολάου ή ο Ζιλέ. Έχουμε διάφορες λύσεις».

Για τις διαφορές του αγώνα με αυτόν του Κυπέλλου: «Ίσως η ΑΕΚ εμφανιστεί πιο επιθετική, με πιο πολλούς παίκτες στην επίθεση, αλλά αυτή είναι η απόφαση του προπονητή τους. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα και θα κάνουμε ότι κάναμε και στο παιχνίδι του κυπέλλου».

Για την διαφορά με το ματς του πρώτου γύρου: «Σίγουρα η μεγάλη διάφορα σε μας είναι ότι έχουμε αλλάξει προπονητή και είμαστε σε περίοδο εκμάθησης. Αυτοί έχουν τον ίδιο προπονητή και έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με μας και οι παίκτες τους ξέρουν τι θέλει ο προπονητής από αυτούς εμείς είμαστε σε αυτή την διαδικασία χρειαζόμαστε χρόνο ακόμα για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Είναι ένας προπονητής που θέλει να έχει μια οργανωμένη ομαλά και ξέρει τι ζητάει από του παίκτες του είναι ένας έμπειρος προπονητής που έχει δουλέψει σε πολλές χώρες, που ξέρει τι θέλει και τι ζητάει από ένα παιχνίδι».

Για το αν μπορούμε να περιμένουμε εκπλήξεις στο ντέρμπι: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό γιατί έχεις διαφορετικούς παίκτες οπότε θέλει διαφορετική προσέγγιση κάθε ματς».

Για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει στην επίθεση πολύ ποιοτικούς παίκτες, με εμπειρία, που πρέπει να προσέχουμε. Επίσης είναι πολύ συμπαγής στην άμυνα».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι με την ΑΕΚ παίζει ρόλο στα ντέρμπι: «Πιστεύω πως σε όλα τα ντέρμπι ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει ελπίζω η δικιά μας ψυχολογία να είναι καλή και να έχουμε επιτυχία προς την αντίπαλη εστία».

Για το ρόστερ: «Είναι πρακτικά η ίδια ομάδα αν εξαιρέσουμε τον Ντιόγκο οι υπόλοιποι προπονούνται μόνοι τους, οπότε εγώ έχω τους ίδιους ποδοσφαιριστές και με αυτούς θα συνεχίσω να δουλεύω οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι».

Για τις μάχες του με τον Μανόλο Χιμένεθ όταν ήταν ποδοσφαιριστές: «Δεν τα θυμάμαι όλα το Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη αλλά ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό στην Ισπανία, γιατί η Σεβίλλη είναι μια δυνατή ομάδα και πάντα στις πρώτες 6-7 της βαθμολογίας και ειδικά όταν παίζαμε μέσα στην έδρα της ήταν μια πολύ καλή ομάδα».

Για τον Οτζίτζα Οφόε: «Είναι ένας παίκτης που είναι έτοιμος αλλά όχι για 90 λεπτά είναι ένας παίκτης που έλειψε για αρκετό καιρό αλλά μας έχει δείξει ότι μπορεί να μας βοηθήσει, ότι είναι πολύ σημαντικός για εμάς  και εμείς θα του δώσουμε την ευκαιρία».

Για το Ελληνικό Πρωτάθλημα: «Εκτός έδρας είναι εύκολο να κερδίζεις και υπάρχουν πολύ εξαγνιστικοί παράγοντες που πρέπει να υπολογίσεις και να ξεπεράσεις.

Για την επέτειο από την τραγωδία της Θύρας 7: «Είμαι περήφανος που θα βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση. Θα ενημερωθώ καλύτερα και θα νιώσει αυτό που είχε συμβεί τότε».

Για τη βοήθεια του κόσμου: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στην Τρίπολη, δεν φέραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις τον κόσμο στο γήπεδο. Θέλουμε να συνεχίσεις να το κάνουν, όπως το κάνουν πάντα».

Προηγούμενο άρθροΟ Χάρις την πρωτιά στο Top 5 (vid)
Επόμενο άρθροΚανονικά στην προπόνηση ο Μουλέν