Στα λίγα γκαρντ που διαθέτει η ομάδα αναφέρθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ Ντράγκαν Σάκοτα μετά τη νίκη επί του Άρη με 73-64.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Καταρχήν συγχαρητήρια για τη νίκη, επειδή όπως είμαστε τώρα, έχουμε ανάγκη πάντα να κερδίζουμε. Εννοείται ότι ως προπονητής θα ήθελα να δω καλύτερη απόδοση. Είχαμε πάντως κάποια καλά σημεία, όπως τα ριμπάουντ. Είχαμε στόχο να ελέγξουμε τα τρίποντα. Εκτός από το τελευταίο που σούταρε ελεύθερος ο Μποχωρίδης και ένα που μας ξέφυγε, του Πουλιανίτη από γωνία. Τα άλλα ήταν με καλές άμυνες. Ο πάγκος έβαλε 27 πόντους, έδωσαν ενέργεια τα παιδιά και είναι σημαντικό αυτό. Είμαστε περιορισμένοι. Μαζεύονται πολλοί πόντοι μέσα στη ρακέτα, γιατί δεν έχουμε γκαρντ, που να είναι κλασικός σουτέρ. Κάναμε τρεις συνεχόμενες νίκες και βλέπουμε με αισιοδοξία τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, επειδή όλοι οι αντίπαλοί μας, που έχουμε τον ίδιο στόχο, θα έρθουν στην έδρα μας. Αν έχουμε επιτυχία στην έδρα μας, θα τερματίσουμε εκεί που θέλουμε».

Για το τι τρέχει με τον Μάνι Χάρις: 

«Πιστεύω έχει πέσει σε φόρμα. Είναι και ένας παίκτης που η κάθε αντίπαλη ομάδα, βάζει πάνω του, τον καλύτερο αμυντικό της παίκτη. Για ένα διάστημα ήταν πολύ αποτελεσματικός, μετά έπεσε. Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες, ευτυχώς βοήθησαν οι άλλοι. Δεν σημαίνει απαραίτητα, κάθε φορά που κάποιος δεν παίζει καλά, ότι κάτι συμβαίνει».

Για τους Μπάρλοου και Άτιτς:

«Δεν υποτιμάω κανέναν, για μία ζωή. Ο Άρης μπορεί να περνάει δυσκολίες άλλες, αλλά έχει υλικό. Έχει πολλά γκαρντ και όποια ομάδα έχει πολλά γκαρντ, μπορεί να στήσει το παιχνίδι όπως θέλει. Κάποια παιδιά βοήθησαν από τον πάγκο, μπορούσαν να παίξουν και παραπάνω, όμως το κακό ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, μας έβγαλε εκτός πλάνου. Ο Άτιτς πήγε καλά, αλλά ήταν και λίγο άρρωστος. Ήθελα και να τον προστατεύσω. Ευτυχώς το ματς πήγε όπως θέλαμε. Ελπίζω να είναι καλά αύριο και να τον έχουμε στο επόμενο ματς. Ο Μπάρλοου πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε και ένα αντιαθλητικό φάουλ, που ίσως έδωσε στον Άρη τη δυνατότητα να γυρίσει το ματς».

Για το αν η πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League επηρεάσει την απόκτηση γκαρντ:

«Δεν έχει καμία σχέση. Η χημεία της ομάδας οπωσδήποτε χρειάζεται γκαρντ. Δεν ήταν στόχος μου, να παίζουμε με δύο πλέι μέικερ, αλλά το κάνουμε αναγκαστικά όταν δυσκολευόμαστε. Όταν μας πιέζουν οι αντίπαλοι, όπως με τον Αντετοκούνμπο ο Παναθηναϊκός. Ο Γκριν έπαιξε 30 λεπτά και ο Ξανθόπουλος 26 σήμερα. Δεν υπάρχει ούτε μία ομάδα στην Ευρώπη που να έχει τόσα λίγα γκαρντ. Ελπίζω αυτές τις μέρες να τελειώσουμε. Έχουμε συζητήσει με κάποιους παίκτες, με τους οποίους ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Ωστόσο, ένας παίκτης θα πάει στην Α2 Τουρκίας για παράδειγμα. Άλλη ομάδα, μας έλεγε ότι θα αφήσει παίκτη ελεύθερο στις αρχές του Φλεβάρη, αλλά τελικά δεν τον αφήνει. Πρέπει να είμαστε πιο επικίνδυνοι στα γκαρντ, είτε σε σκοράρισμα, είτε σε δημιουργία. Έχει σημασία και για το Κύπελλο, αλλά και για τη συνέχεια της σεζόν».

Προηγούμενο άρθρο“Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε χώρους”
Επόμενο άρθροΗ αποστολή της ΑΕΚ για το αυριανό ντέρμπι