Ο βετεράνος παίκτης του Άρη Νταβίντ Αγκάνθο μίλησε στον “Arena Fm” 89,4 και μεταξύ άλλων είπε πως υπήρξε μια πρώτη επαφή για να συνεργαστεί με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

Για την αγάπη του για την Θεσσαλονίκη και τον τον Άρη:

“Είναι μία πόλη την οποία αγαπάω πάρα πολύ, όποτε έχω χρόνο επισκέπτομαι την Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Θεσσαλονίκη, δεν μπόρεσα να δω παιχνίδι του Άρη, επειδή τότε έκανε το ρεπό του. Έχω πολλούς φίλους και ευχάριστες αναμνήσεις από τα δύο χρόνια που ήμουν στην ομάδα. Ο Άρης είναι η ομάδα που θα έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου”.

Για το ότι εξελέγη πρόεδρος των Ισπανών ποδοσφαιριστών με πολύ μεγάλο ποσοστό:

“Ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι μία νέα σελίδα για μένα, είμαι χαρούμενος πανέτοιμος να βοηθήσω τους συναδέλφους μου από όποιο πόστο μπορώ. Είμαι πάνω από 2.5 χρόνια σε διοικητικές θέσεις στο σωματείο των ποδοσφαιριστών, αλλά είμαι πάνω από 15 χρόνια ενεργό μέλος στον Σύνδεσμο των Αμειβομένων. Το ίδιο και ο Κάρλες Πουγιόλ, που πέρα από μεγάλος ποδοσφαιριστής έχει βοηθήσει πολύ και τους συναδέλφους του από όποιο πόστο μπορεί”

Για το αν ενημερώνεται για την πορεία της ομάδας:

“Φυσικά παρακολουθώ την πορεία του Άρη από τότε που έφυγα από την ομάδα. Είδα το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, που βάλαμε το τελευταίο γκολ στις καθυστερήσεις. Την παρακολουθώ στενά την ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας τέτοιος σύλλογος με τόσο κόσμο με αυτό το γήπεδο, πως βρέθηκε σε αυτήν την θέση. Η θέση του Άρη είναι να πρωταγωνιστεί και να παλεύει με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τους μεγάλους συλλόγους της Ελλάδας”.

Για το αν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο του Άρη για ενδεχόμενη συνεργασία μαζί του: 

“Είχα μία επαφή με έναν στενό συνεργάτη του προέδρου και μου είπαν ότι θέλουν να βρουν νεαρούς ταλαντούχους παίκτες από την ισπανική αγορά για να παίξουν στον Άρη. Επειδή θα ήμουν στην Ελλάδα για την βράβευση του ΠΣΑΠ, ήρθα στην Αθήνα, και έπειτα στην Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς δεν συναντήθηκα με τους ανθρώπους του Άρη. Αλλά μπορώ να πω ότι υπήρξε μία πρώτη επαφή για να συνεργαστώ με τον Άρη. Εγώ πάντα θα είμαι δίπλα στην ομάδα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όμως, δεν είχα καμία επαφή με τον πρόεδρο, ούτε συναντηθήκαμε κατ’ ιδίαν”.

Για την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο του Άρη:

“Έχουν δημιουργηθεί πολύ ισχυροί δεσμοί με τον κόσμο της ομάδας. Πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος ήταν εξαιρετικός, και δείξαμε ότι φτιάξαμε μια ομάδα που μπορεί να έχει μέλλον στην πρώτη Εθνική. Την δεύτερη χρονιά όμως, θεωρώ ότι έγινε μία μεθοδευμένη προσπάθεια για να ρίξουν τον Άρη στην τρίτη Εθνική. “Ξηλώθηκαν” όλοι οι άνθρωποι από όλα τα πόστα της ομάδας. Ο κόσμος του Άρη είναι έξυπνος και μπορεί να καταλάβει τι έγινε τότε. Ξέρει ποιοι πάλευαν και δέχθηκαν με την ομάδα. Αυτό πιστεύω ότι έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τους φιλάθλους, και για αυτό θα είναι πάντα στην καρδιά μου κι εγώ πάντα δίπλα στον Άρη”.

Για το θέμα της σύλληψης του Γιόναν Γκαρσία για στήσιμο αγώνων:

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο κατηγορίες, θα πρέπει να αποδειχθούν πράγματα για να πάρω θέση. Έτσι είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκφέρω άποψη. Τα στημένα παιχνίδια αποτελούν πρόβλημα όχι μόνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για άλλες χώρες. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που εμείς οι παλιοί ποδοσφαιριστές, αλλά και οι νέοι πρέπει να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε. Να μην υπάρχει η διάθεση ότι όλα τα παιχνίδια είναι στημένα. Περιμένουμε της αποφάσεις της δικαιοσύνης, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αντιδράσουμε κι εμείς οι ποδοσφαιριστές”.

Προηγούμενο άρθροΥποβάλλεται σε ισοκινητικά τεστ ο Κάμπος
Επόμενο άρθρο“Θα βάλουμε τέσσερα στον Ολυμπιακό και δυο στην ΑΕΚ”