Ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, ρωτήθηκε από το «ESPN» να σχολιάσει τους παίκτες που έχουν εμπνεύσει τις επόμενες γενεές του μπάσκετ στο ΝΒΑ, εστιάζοντας στους Άλεν Άιβερσον, Στιβ Νας αλλά και Κέβιν Ντουράντ.

Ο τελευταίος μάλιστα, θεωρεί πως ενέπνευσε αρκετούς ψηλούς να παίζουν με πρόσωπο και να σουτάρουν και γενικά να έχουν διαφορετικό στυλ από έναν απλό ψηλό που σκοράρει κυρίως μέσα στη ρακέτα. Παίκτες όπως ο Γιάννης, ο Τάουνς και ο Ντέιβις επηρεάστηκαν από αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είπε:

Για τον Άλεν Άιβερσον: «Η σταυρωτή του άλλαξε τον τρόπο που την έκαναν μέχρι τότε οι παίκτες. Πριν από αυτόν η κίνηση αυτή με το συγκεκριμένο τρόπο ήταν παράβαση (μεταφορά μπάλας). Αυτό που έκανε, λοιπόν, δεν το είχε δει κανείς προηγουμένως και με τον τρόπο που το έκανε δεν υπήρχε παράβαση. Πρακτικά ο Άιβερσον… άλλαξε την σταυρωτή εμπνέοντας ολόκληρες γενιές».

Για τον Στιβ Νας: «Ο λόγος που πιστεύω πως ο Νας είναι ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώρισαν είναι επειδή έκανε ωραίο το να πασάρεις και από αυτόν εμπνεύστηκαν πολλές γενιές πόιντ γκαρντ. Όπως τον Στεφ Κάρι. Και μάλιστα σας εγγυώμαι πως ο Κάρι συμφωνεί σε αυτό. Κάθε γκαρντ τώρα έχει λίγο από τον Νας, σουτάρει τρίποντα και μπορεί να πασάρει όταν πρέπει στους σουτέρ».

Για τον Κέβιν Ντουράντ: «Νομίζω πως άλλαξε τον τρόπο που παίζουν οι ψηλοί. Πάντα μπορούσαν απλώς να τρέξουν, να στήσουν σκριν και να σκοράρουν από το ζωγραφιστό. Και ξαφνικά εμφανίζεται ο Ντουράντ και τα αλλάζει όλα. Ανεβάζει το επίπεδο στον τομέα της ντρίμπλας και του αθλητισμού πιο πάνω. Χάρις αυτόν παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Καρλ Άντονι Τάουνς και ο Άντονι Ντέιβις μπορούν να παίζουν σε θέσεις για… κοντούς και να σουτάρουν τρίποντα».

Προηγούμενο άρθρο“Θέλουμε να βουλώσουμε κάποια στόματα”
Επόμενο άρθροΑτομικό για τρεις