«Μαγικό» ενενηντάλεπτο για τους «ροχινμπλάνκος», οι οποίοι επικράτησαν της Μαρσέιγ στον μεγάλο τελικό του Europa League στη Λυόν με 3-0.

Ο Γάλλος επιθετικός, Αντουάν Γκριεζμάν αγωνιζόμενος στην έδρα της αγαπημένης του Λιόν, σκόραρε αρχικά στο 22’, ενώ στη συνέχεια η Μαρσέιγ έχασε τον ηγέτη της Ντιμίτρι Παγιέ, καθώς στο 32’ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και πέρασε στη θέση του ο Λόπεζ. Το ημίχρονο βρήκε τους Μαδριλένους να προηγούνται με 1-0.

Στην επανάληψη και μάλιστα στο 49’, ξανά ο Γκριεζμάν «πλήγωσε» τους Μασσαλούς και έγραψε το 2-0 για την Ατλέτικο, με εξαιρετικό πλασέ μετά από κάθετη πάσα του Κόκε.

Στο 74′ ο Ρούντι Γκαρσία πέρασε στο ματς τον Κώστα Μήτρογλου. Ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο ακούμπησε την μπάλα για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 77′ και στο 81′, όπου ο Μήτρογλου έχοντας λεπτά στο ματς βρέθηκε εκατοστά από το να σκοράρει καθώς η κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Σανσόν από δεξιά, πήγε στο δοκάρι.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89’ ο Γκάμπι με τέλειο πλασέ, έπειτα από τη δεύτερη ασίστ του Κόκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό-Ανγκισά, Σανσόν, Τοβάν, Παγιέ (32′ Λόπεζ), Οκάμπος (55′ Ενζιέ), Ζερμέν (74′ Μήτρογλου)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο (46′ Χουάνφραν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Άνχελ Κορέα (87′ Παρτέι), Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν (90′ Φερνάντο Τόρες)

 

Προηγούμενο άρθρο«Κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι, κάθε ματς είναι τελικός»
Επόμενο άρθρο“Μπλόκο” Σκόκο σε ελληνική πρόταση