Η Ferrari κατασκεύασε ένα μοναδικό αυτοκίνητο για κάποιον πελάτη της, το οποίο δεν θα βγει στην παραγωγή, όμως θυμίζει σε μεγάλο βαθμό ένα εμβληματικό μοντέλο της φίρμας, την F40.

H νέα Ferrari SP38 δεν είναι ένα κανονικό μοντέλο, το οποίο θα περάσει στην παραγωγή, καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για «έναν από τους καλύτερους πελάτες» της φίρμας, όπως η ίδια αναφέρει, χωρίς να κάνει γνωστό το όνομα. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην 488 GTB, στο κομμάτι του πλαισίου και του κινητήρα, όμως δεν γνωρίζουμε αν έχει ίδια ή μεγαλύτερη ισχύ.

Ακόμη δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, όμως το ξεκάθαρο είναι πως η Ferrari έβαλε τα δυνατά της και κατασκεύασε ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο με ρετρό στοιχεία εμφάνισης και σαφείς αναφορές στην F40, ένα μοντέλο που σημάδεψε την ιστορία της μάρκας. Επίσης, δεν έχουμε ακόμη φωτογραφίες από το εσωτερικό. H Ferrari κάνει λόγο για μια πολύ προσεγμένη και ειδικά διαμορφωμένη καμπίνα, προετοιμάζοντάς μας για τις 26 Μαΐου, όπου θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της SP38.

Πηγή: gazzetta.gr