Αισθητικά, τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό, η έκδοση M Sport Shadow Line Advanced διαφοροποιείται μέσω των στοιχείων του «πακέτου» εξοπλισμού Μ Sport, το οποίο εστιάζει σε σπορ χαρακτηριστικά (σχεδίαση προφυλακτήρων και πλευρικών μαρσπιέ, σπορ καθίσματα, Μ Sport δερμάτινο τιμόνι κ.ά.), αλλά και σε υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής, όπως οι εσωτερικές επενδύσεις από Alcantara και αλουμίνιο.

Διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα (μαύρο back ground εμπρός και πιο σκούρα φωτιστικά σώματα πίσω), στην απόληξη της εξάτμισης (μαύρο χρώμιο) και στα «νεφρά», τα οποία διαθέτουν μαύρο πλαίσιο.

Επιπρόσθετα, οι τροχοί ελαφρού κράματος M Sport των 18 ιντσών, σε απόχρωση Jet Black, με ελαστικά runflat διαστάσεων 225/40 εμπρός και 245/35 πίσω και οι M Sport ρυθμίσεις των αναρτήσεων, ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Επιπλέον των παραπάνω, η νέα BMW 116 d M Sport Shadow Line Advanced διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, μεταβαλλόμενη υποβοήθηση συστήματος διεύθυνσης Servotronic, αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών, cruise control, πακέτο αποθηκευτικών χώρων και φωτισμού, LED φώτα με σύστημα πλύσης και πολλά άλλα.

Όσον αφορά την τιμή, το νέο μοντέλο προσφέρεται με όφελος έως 7.900€, με το τελικό κόστος της να βρίσκεται στα 34.690€.

Πηγή: newsauto.gr