Το θερμόμετρο στην κατηγορία των hyper hot hatch ανεβαίνει συνεχώς και η VW δείχνει πως θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι με το επόμενο Golf R που αναμένεται να είναι υβριδικό και να φθάνει τους 400 ίππους.

Η όγδοη γενιά του Golf θα έχει πολλές και σημαντικές διαφορές από την υπάρχουσα σήμερα. Σημαντικά αναβαθμισμένη θα είναι και η έκδοση R καθώς σύμφωνα με συνέντευξη του διευθυντή μάρκετινγκ της VW στο Auto Express, Jurgen Stackman, τα προϊόντα του τμήματος R θα αποκτήσουν πιο καθαρόαιμο χαρακτήρα.

Έτσι το επόμενο Golf R θα μπει στα χωράφια των hyper hot hatch που σήμερα παίζουν οι Audi και Mercedes-Benz. Το νέο μοντέλο θα έχει 400 ίππους και θα χρησιμοποιεί τον ίδιο 2λιτρο TSI που υπάρχει και σήμερα ο οποίος όμως θα δεχθεί τις κατάλληλες επεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει αύξηση της ισχύος κατά περίπου 30%.

Σχεδόν σίγουρο θεωρείται πως η Volkswagen θα χρησιμοποιήσει και ένα υβριδικό σύστημα 48V που θα ενισχύει την απόδοση και τις επιδόσεις σε συνθήκες αυξημένου φορτίου. Επιπλέον αναβαθμισμένο θα είναι τόσο το 7αρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, όσο και η τετρακίνηση 4MOTION προκειμένου να ανταποκρίνονται στον πιο άγριο χαρακτήρα του R.

Η όγδοη γενιά του Golf αναμένεται την επόμενη χρονιά με τις εκδόσεις GTΙ και R να ακολουθούν λίγο αργότερα.

Πηγή: newsauto.gr

Προηγούμενο άρθροΠλούτη στα πόδια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου!
Επόμενο άρθρο«Έχω χρόνο να αποφασίσω για το μέλλον μου»