Η Αργεντινή έχει κάθε λόγο ν α πανηγυρίζει για για τη νίκη της Νιγηρίας επί της Ισλανδίας  (2-0), καθώς αποτελεί ένα ιδανικό σενάριο, που μάλιστα δεν ήταν και το επικρατέστερο πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων το απόγευμα της Παρασκευής (22/06). Ποια είναι, όμως, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ποια είναι τα σενάρια πρόκρισης των Αργεντινών;

Η Κροατία είναι πρώτη με έξι βαθμούς, η Νιγηρία πέρασε δεύτερη με τρεις, ενώ από έναν μετρούν η Ισλανδία και η Αργεντινή. Την τελευταία αγωνιστική (26/06, 21:00), η «αλμπισελέστε» παίζει με τους Αφρικανούς και οι Ισλανδοί με τους Κροάτες.

Κατ’ αρχάς, σε κάθε περίπτωση, η Αργεντινή θα χρειαστεί να κερδίσει τη Νιγηρία. Αν η Ισλανδία δεν κερδίσει την (ουσιαστικά αδιάφορη) Κροατία, η Αργεντινή θα προκριθεί. Αν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία και η Αργεντινή τη Νιγηρία, οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή, η Ισλανδία υπερτερεί με -2 γκολ, έναντι -3 της Αργεντινής. Κατά συνέπεια, η Αργεντινή θα πρέπει να νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων τη Νιγηρία, απ’ ότι η Ισλανδία την Κροατία, προκειμένου να μπορέσει να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Σε ό,τι έχει αν κάνει με την Κροατία, μετράει έξι βαθμούς και έχει προκριθεί ήδη. Ο μόνος τρόπος για να χάσει την πρώτη θέση, είναι η Νιγηρία να κερδίσει την Αργεντινή και να ξεπεράσει την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς στη διαφορά των γκολ, κάτι που πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατο, δεδομένου ότι οι δύο ομάδες χωρίζονται από πέντε γκολ.

Η βαθμολογία:

1. Κροατία 6 (5-0 γκολ)

2. Νιγηρία 3 (2-2 γκολ)

3. Ισλανδία 1 (1-3 γκολ)

4. Αργεντινή 1 (1-4 γκολ)

Τα κριτήρια της βαθμολογικής κατάταξης:

1. Αριθμός βαθμών.

2. Διαφορά τερμάτων.

3. Γκολ υπέρ.

4. Βαθμοί στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

5. Διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

6. Γκολ υπέρ στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και τις κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες που ισοβαθμούν.

8. Κλήρωση.

Προηγούμενο άρθροH Ελβετία επικράτησε της Σερβίας με 2-1
Επόμενο άρθροΘρυλικό Μουντιάλ 2018-Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων