Η Βραζιλία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε ως πρώτη από τον 5ο όμιλο, μετά τη νίκη της με 2-0  επί της Σερβίας στο γήπεδο της Σπαρτάκ, στη Μόσχα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου. Η Σελεσάο θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» το Μεξικό, στις 2 Ιουλίου στη Σαμάρα (17:00), ενώ οι Σέρβοι αποχαιρέτησαν το Μουντιάλ της Ρωσίας καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον όμιλο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε άσχημα για τους Βραζιλιάνους, καθώς μόλις στο 10′ ο Μαρσέλο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας. Μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου η «Σελεσάο» παρότι είχε την κατοχή δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική φάση.

Στο 25′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Λατινοαμερικάνους, όταν μετά από προσπάθεια του Ζεσούς ο Νεϊμάρ έκανε το σουτ από πλάγια θέση και ανάγκασε τον Στοΐκοβιτς σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς φιλοξενούμενων, αλλά ο Ζεσούς παρότι βγήκε τετ-α-τετ με τον Στοΐκοβιτς στο 29′ άργησε πολύ να εκτελέσει και κόπηκε.

Το γκολ τελικά ήρθε στο 36′ όταν ο Κουτίνιο με μπαλιά ακριβείας έπιασε στον ύπνο το αργό αμυντικό δίδυμο της Σερβίας και ο Παουλίνιο με ωραίο τσίμπημα της μπάλας πρόλαβε τηνέξοδο του τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σέρβοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, καθώς χρειαζόντουσαν μονάχα τη νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Στο 53′ μετά από ωραία αντεπίθεση ο Κασεμίρο έκοψε την τελευταία στιγμή τον Λιάιτς πριν σουτάρει από πλεονεκτική θέση, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Μιράντα παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η εξέλιξη της φάσης είδε τον Νεϊμάρ να βγαίνει βγαίνει στην αντεπίθεση από πλάγια θέση, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να κρατά ζωντανή την ομάδα του και να παραχωρεί κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μίτροβιτς έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα διόρθωσε το έσωσε τη «Σελεσάο» από το λάθος του Άλισον.

Κόντρα στο μομέντουμ η Βραζιλία έκανε το 2-0, όταν ο Τιάγκο Σίλβα εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της Σερβικής άμυνας σε ένα κόρνερ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι παίκτες του Κρστάιτς παρέδωσαν… σώμα και πνεύμα. Η Σερβία δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους Βραζιλιάνους, που ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και επιδόθηκαν σε κάποιους ωραίους συνδυασμούς, ο Στόικοβιτς σταμάτησε μια-δυο φορές τον Νεϊμάρ και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Διαιτητής: Αλιρέζα Φαγκάνι (Ιράν)

Κίτρινες κάρτες: 33′ Λιάιτς, 48′ Μάτιτς, 71′ Μίτροβιτς

Κόκκινες κάρτες: –

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Βεΐκοβιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τάντιτς, Λιάιτς (75′ Ζίβκοβιτς), Κόστιτς (82′ Ράντονιτς), Μίτροβιτς (89′ Γιόβιτς)

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Ζοάο Μιράντα, Μαρσέλο (10′ Φελίπε Λουίς), Παουλίνιο (66′ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Γουίλιαν, Κουτίνιο (80′ Αγκούστο), Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθροΕπίσημα στον Άρη ο Ντιγκινί
Επόμενο άρθροΔιασυρμός και αποκλεισμός της Γερμανίας από Ν.Κορέα