Παίκτης της Λίβερπουλ είναι και επίσημα ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Άλισον Μπέκερ.

Η Λίβερπουλ είχε συμφωνήσει από χθες, Τετάρτη, σε όλα με τη Ρόμα και στη συνέχεια ο παίκτης πέταξε για το Λίβερπουλ, όπου πέρασε ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η τιμή του έφτασε στις 67 εκατομμύρια λίρες, ήτοι 75 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι ο Άλισον γίνεται ο ακριβότερος τερματοφύλακας στην ιστορία, ξεπερνώντας τον συμπατριώτη του Έντερσον, ο οποίος αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι.

Με αυτή την προσθήκη, οι «κόκκινοι» λύνουν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν, αυτό του τερματοφύλακα, και βάζουν ένα από τα τελευταία κομμάτια στο «παζλ» της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος θέλει να συνεχίσει με φόρα από την περσινή σεζόν, ανεβάζοντας την ομάδα του Μέρσεϊσαιντ ένα επίπεδο παραπάνω.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το να φορέσω μια φανέλα τέτοιο κύρος για ένα σύλλογο αυτού του μεγέθους που έχει συνηθίσει να νικά πάντα. Όσον αφορά τη ζωή μου και την καριέρας μου, είναι ένα τεράστιο βήμα το να είμαι μέλος αυτού του συλλόγου και αυτής της οικογένειας. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα τα δώσω όλα», ήταν οι πρώτες του δηλώσεις.

«Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο» τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος του προπονητής Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Άλισον έγινε ευρέως γνωστός από την περσινή σεζόν υπερασπιζόμενος την εστία της Ρόμα, ενώ ήταν από τους κύριους λόγους που η ιταλική ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, όταν αποκλείστηκε από την… επόμενη ομάδα του, τη Λίβερπουλ.

 

Προηγούμενο άρθροΓιουνές: «Θα μάχομαι για τον κόσμο του Αρη»
Επόμενο άρθροΚορυφαία στην Ευρώπη η Παπαχρήστου με άλμα στα 14,74 μέτρα