Με δύο νίκες σε ισάριθμες εμφανίσεις ο ΠΑΟΚ πέρασε από το εμπόδιο της Βασιλείας με συνολικό σκορ 5-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Η εμφάνιση των παικτών του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν ακόμη καλύτερη από το παιχνίδι του πρώτου γύρου και επικρατώντας με 3-0 έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Σπαρτάκ Μόσχας που περίμενε τον αντίπαλό της.

Η αναμέτρηση στο «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ» ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ελληνική ομάδα. Μόλις στο 7′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, ο Βαρέλα ανενόσλητος μέσα από την περιοχή νίκησε τον Όμλιν και άνοιξε το σκορ.

Στα πρώτα λεπτά μετά το γκολ οι Ελβετοί είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία.

Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ, ωστόσο η παράλληλη μπαλιά του Μάτος στο 32′ από τα δεξιά διώχθηκε από τον Βίντμερ πριν προλάβει να τη σπρώξει στα δίχτυα ο Ελ Καντουρί.

Στο 37′ η Βασιλεία απείλησε με το δυνατό σουτ του Ζούφι, με τον κόρνερ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν και πάλι για τον ΠΑΟΚ όταν μετά από ωραία κούρσα από τα δεξιά ο Λημνιός πάτησε στην περιοχή, σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Μαουρίσιο πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν ακριβώς από εκεί που είχαν μείνει και επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους με ένα ακόμη γκολ. Από ασίστ του… Πασχαλάκη που έβγαλε «στην πλάτη» της αντίπαλης άμυνας ο Πρίγιοβιτς βγήκε απέναντι στον Όμλιν και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό έκανε το 2-0 στο 51′.

Μόλις 9 λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί με δυνατό μακρινό σουτ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, βάζοντας τέλος σε όποιες ελπίδες είχαν οι Ελβετοί για να κερδίσουν κάτι από την αναμέτρηση.

Στα υπόλοιπα λεπτά διαδικαστικού χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ, διατήρησε το προβάδισμά του με επιτυχία και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Διαιτητής: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: 33′ Ζούφι, 44′ Ντιέ, 63′ Σούχι – 16′ Πρίγιοβιτς, 48′ Μάτος, 77′ Πέλκας

Κόκκινες κάρτες: –

Βασιλεία (Αλεξάντερ Φράι): Όμλιν, Βίντμερ, Κουμάρτ, Σουχί, Μπαλάντα, Ντιέ, Ζούφι, Μπουά, Καλούλου (84′ Όμπερλιν), Στόκερ (46′ Κάμπο), Αγέτι (84′ Φαν Βόλφβινκελ)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδι, Κρέσπο, Κάνιας (82′ Σακόφ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (85′ Ουάρντα), Ελ Καντουρί (74′ Ζάμπα), Πρίγιοβιτς

 

Προηγούμενο άρθροΠροβάδισμα ο ΠΑΟΚ, 2-1 τη Βασιλεία
Επόμενο άρθροΑσταμάτητη η Σάκκαρη : Προκρίθηκε στον τελικό του Σαν Χοσέ