Superleague-Ολυμπιακός: Σίριαλ από τα λίγα. Όχι μόνο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αλλά σε διάφορες των τελευταίων χρόνων. Πάντα όμως, κάτι συνέβαινε και ο Μπρούνο Φερνάντες παρέμενε στο δυναμικό της Σπόρτινγκ.

Αυτό φαίνονταν πως θα συμβεί και τώρα, αφού μόλις προχθές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέρρευσε πως “παγώνει” τις διαπραγματεύσεις της με τα “λιοντάρια” και έτσι, τα πάντα έδειχναν πως ο αρχηγός τους θα έμενε για ακόμη μια φορά στο “Αλβαλάδε”.

Χθες όμως έγινε η ανατροπή. Η περίφημη συμφωνία επιτεύχθηκε, οι “κόκκινοι διάβολοι” θα καταβάλλουν 55 εκατ. ευρώ στην Σπόρτινγκ και άλλα 25 υπό τη μορφή μπόνους και έτσι θα εντάξουν στο δυναμικό τους τον 25χρονο μέσο, ο οποίος αναμένεται σήμερα να πετάξει για το Μάντσεστερ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Πού είναι το ελληνικό ενδιαφέρον θα αναρωτηθείτε; Αφενός στην εμπλοκή του πολυθρύλητου Ζόρζε Μέντες, ο οποίος ολοκλήρωσε σε διάστημα λίγων ωρών δύο deals εκατομμυρίων, αυτό του Φερνάντες και φυσικά του Ποντένσε στη Γουλβς, deals που μάλιστα είχαν ανάλογη… εξέλιξη, αφού μετά τη φημολογία για αρχικές συμφωνίες, προέκυψε “πάγος”, πριν την αναθέρμανση και τις οριστικές συμφωνίες.

Αφετέρου, στο ότι η Σπόρτινγκ παραδοσιακά “κοιτάει” την ελληνική αγορά για τα… ψώνια της. Οι ανάγκες στο ρόστερ της πολλές, της προέκυψε μια ακόμη με την απώλεια του Φερνάντες και έχοντας πλέον και 55 εκατ. ευρώ στα ταμεία της μπορεί σαφέστατα να κινηθεί πολύ πιο άνετα ψάχνοντας ποδοσφαιριστές στο τελευταίο διήμερο της μεταγραφικής περιόδου. Και με τις κεραίες της πάντα στραμμένες στην Ελλάδα, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως προς τις άμεσες, επόμενες κινήσεις του πορτογαλικού συλλόγου. Ας έχουμε το νου μας και τις κεραίες ανοιχτές λοιπόν στο τελευταίο διήμερο του Ιανουαρίου…

Προηγούμενο άρθροΚατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Προβλέπει ποινές αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών
Επόμενο άρθροSuper League 1: Νίκη επί της Ξάνθης και κορυφή ο Ολυμπιακός