Ο Άρης ήταν… κλάσεις ανώτερος από τον Πανιώνιο. Με τα γκολ του Γκάμα και του Φετφατζίδη από το πρώτο μέρος επικράτησε με 2-0, έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και εδραιώθηκε στην 5η θέση!

2-0… και λίγα ήταν

Ο Άρης συνέχισε την πορεία του προς τα Playoffs καθώς επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου στο «Κλ. Βικελίδης». Ουδόλως αντιπροσωπευτικό το τελικό αποτέλεσμα δεδομένου του αριθμού των ευκαιριών των γηπεδούχων.

Ο Άρης βασίστηκε στην ποιότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής του και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος από το ξεκίνημα του αγώνα. Μπρούνο Γκάμα και Γιάννης Φετφατζίδης ήταν οι πρωταγωνιστές για τους «κίτρινους», ενώ ο Πανιώνιος είχε δύο σπουδαίες στιγμές με τον Αραμπούλι, συνολικά όμως περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου.

Το σκορ (2-0) του πρώτου ημιχρόνου μάλλον δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα, γιατί ο Άρης έχασε μια ντουζίνα ευκαιριών και ο δε Πανιώνιος, πέραν της ποιότητας του αντιπάλου, είχε να διαχειριστεί και τα δικά του ατομικά λάθη. Με σπουδαιότερα τα δύο του Ντομίνγκες ο οποίος ήταν… πηγή κινδύνου για την ομάδα του.

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε «σφυροκόπημα» της άμυνας των φιλοξενούμενων με αρχή ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα έπειτα από 35 δευτερόλεπτα αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν δύο σοβαρά λάθη των Ντομίνγκες, Μαλέρμπ στο 4ο και 6ο λεπτό αντίστοιχα και γενικώς ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια παρότι έφταναν με χαρακτηριστική ευκαιρία στα καρέ του Πανιωνίου. Για παράδειγμα στο 13ο λεπτό ο Φετφατζίδης μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια ήταν άστοχος από πλάγια θέση, για να ακολουθήσουν δύο σουτ του Μπρούνο Γκάμα τα οποία κατέληξαν στην αγκαλιά του Μαλέρμπ.

Η «γκολάρα» του Γκάμα

Μετά το 25λεπτο ο Πανιώνιος άρχισε να γίνεται πιο προσεκτικός στην άμυνα, «σημάδεψε» τη… μία αντεπίθεση και παρότι υπήρχαν χώροι ήταν εξαιρετικά επιπόλαιος στο transition παιχνίδι. Καθώς κυλούσαν τα λεπτά και με το σκορ στο… μηδέν, ο Άρης άρχισε να γίνεται βιαστικός για να έρθει η φάση του 31ου λεπτού. Ο Ντιγκινί εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον Ντομίνγκες και πάσαρε στον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος με αριστοτεχνικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0) λύνοντας τον γόρδιο δεσμό.

Ο Πανιώνιος είχε σπουδαία ευκαιρία για να φέρει την ισορροπία στο 34’ όταν ο Παπανικολάου διάβασε σωστά την κακή τοποθέτηση του Ούγκο Σόουζα, αλλά ο Αραμπούλι απέτυχε να πετύχει το έβδομο γκολ του στο Πρωτάθλημα στο τετ α τετ με τον Κουέστα. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Άρη στο 42’ σε μία φάση η οποία ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Λίντσεϊ Ροζ. Αφού σταμάτησε κανονικά τον Εμμανουηλίδη στο ένας με έναν, είδε την κίνηση του Γιάννη Φετφατζίδη κάνοντας εξαιρετική κάθετη πάσα και ο «Φέτφα» αφού πέρασε και τον Μαλέρμπ (ο οποίος βγήκε τουλάχιστον 20 μέτρα από την εστία του) πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-0.

Ο τρομερός Ροζ!

Οι ρόλοι δεν άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς συνεχίστηκε η… πολιορκία. Ο Νικολά Ντιγκινί απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο 48′ και στο 50′. Στο 53’ ο Λίντσεϊ Ροζ σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Φετφατζίδη αλλά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης (από το βολέ του Κουέστα) ο Ντάνι Λάρσον ήταν εκτεθειμένος, τουλάχιστον ένα λεπτό πριν το τέρμα! Ο Πανιώνιος άντλησε ψυχολογία από την ακύρωση του τέρματος, ο δε Παπαβασιλείου προχώρησε σε δύο αλλαγές ενισχύοντας την επιθετική γραμμή του.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότητα… επιστροφής στο παιχνίδι στο 67’ όταν ο Αραμπούλι κινήθηκε στην πλάτη του Δεληζήση, αλλά στην κούρσα από το κέντρο του γηπέδου μέχρι τη μεγάλη περιοχή αποδείχθηκε πολύ αργός για να διατηρήσει το πλεονέκτημα και το δε τελείωμα της φάσης ήταν εξίσου απογοητευτικό.

Ο Μίκαελ Ένινγκ «φρέσκαρε» την επιθετική γραμμή της ομάδας του στο 74’ αντικαθιστώντας τους Λάρσον, Ντιγκινί με τους Ντουρμισάι, Μαντσίνι. Στο ίδιο σημείο ο Πανιώνιος αναγκάστηκε να κάνει την 3η αλλαγή του λόγω τραυματισμού του Ευαγγέλου. Στο 78’ ο Μπρούνο Γκάμα έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό τέρμα του αλλά ο Μαλέρμπ τον σταμάτησε στο σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση. Δευτερόλεπτα μετά, ο Πανιώνιος είχε νέα ευκαιρία για να επιστρέψει στο παιχνίδι αλλά και πάλι ήταν αναποτελεσματικός στο transition παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε από λάθος του Γκάμα.

Στο 80’ ο Πανιώνιος έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Καμαρά αποβλήθηκε (ορθώς) με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 82’ ο Πανιώνιος δεν πλήρωσε τίμημα για το λάθος του Μαλέρμπ, έπειτα από σουτ του Ροζ καθώς τον γλίτωσε η εμπλοκή στη φάση του (εκτεθειμένου) Ντουρμισάι. Ο Άρης είχε τριπλή ευκαιρία στο 88ο λεπτό. Αρχικά ο Μαλέρμπ σταμάτησε τον Μαντσίνι, στη συνέχεια ο Μαρτίνες είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρια, για να ακολουθήσει το σουτ του Φετφατζίδη αλλά ο Ρέντζας απομάκρυνε επί της γραμμής του τέρματος! Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μαρτίνες είχε την ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Εμμανουηλίδης σούταρε πάνω από την εστία του Κουέστα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ματίγια (Άρης) Κιάκος, Λυμπεράκης (Πανιώνιος), ενώ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο Καμαρά.

Ο MVP: Αυτόν τον τίτλο μοιράζονται οι Μπρούνο Γκάμα-Γιάννης Φετφατζίδης. Ο Πορτογάλος έκανε μόλις μία προπόνηση αλλά ήταν καταλυτικός στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, έβαλε κι ένα υπέροχο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Λίντσεϊ Ροζ έπαιξε (και) αριστερός οπισθοφύλακας και όχι μόνο ανταποκρίθηκε στα αμυντικά καθήκοντά του, έδωσε και την ασίστ στον Φετφατζίδη στο 2ο γκολ του Άρη.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Ντομίνγκες ήταν πηγή κινδύνου για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, έκανε δύο σοβαρά λάθη και ο Πανιώνιος πλήρωσε το τίμημα του ενός.

Η «γκάφα»: Ο Καμαρά μάλλον δεν είχε διάθεση να παίξει και με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ουσιαστικά… αποτελείωσε την ομάδα του.

Το «στραγάλι»: Ο Γιώργος Τάσσης δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του παιχνιδιού, απλά σηκώνει πολύ συζήτηση η ακύρωση του τέρματος του Ροζ καθώς η φάση γύρισε τουλάχιστον ένα λεπτό πίσω. Σωστές και οι δύο κίτρινες κάρτες στον Καμαρά οι οποίες οδήγησαν στην αποβολή του

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Άρης ήταν πολύ ανώτερος του Πανιωνίου, το τελικό αποτέλεσμα μάλλον είναι τιμητικό για τους φιλοξενούμενους βάσει της εικόνας του αγώνα, όπως επίσης θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει κι αυτοί ένα γκολ αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Αραμπούλι ήταν αναποτελεσματικός.

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Σούντγκρεν, Σόουζα, Βέλεθ, Ματίγια, Λούκας Σάσα, Φετφατζίδης, Ντιγκινί (74’ Ντουρμισάι), Γκάμα (84’ Μαρτίνες), Λάρσον (74’ Μαντσίνι)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ευαγγέλου (75’ Δούμτσιος), Ντομίνγκες, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης (54’ Καμαρά), Οικονομίδης, Κόρμπος, Κιάκος (59’ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης, Ρέντζας, Αραμπούλι.

Προηγούμενο άρθροSuper League 1: Νίκη επί της Ξάνθης και κορυφή ο Ολυμπιακός
Επόμενο άρθροΚύπελλο Ελλάδας: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Παναιτωλικό και ΑΕΚ (1-1)