Ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις έσπασε ένα από τα μεγάλα παγκόσμια ρεκόρ σήμερα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Ντουπλάντις πήδηξε στα 6 μέτρα και 17 εκατοστά, σε συνάντηση κλειστού στίβου στο Τορούν της Πολωνίας, καταρρίπτοντας κατά ένα εκατοστό το ρεκόρ που κρατούσε ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί από το 2014. Είναι μία σπουδαία επίδοση που προφανώς προδιαθέτει για μεγάλα πράγματα από τον Ντουπλάντις, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το καλοκαίρι.

«Είναι κάτι που ήθελα από τότε που ήμουν τριών ετών», δήλωσε ο επικοντιστήςs για το ρεκόρ του. «Είναι μία μεγάλη σεζόν, αλλά είναι κι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει!»

 

ASSOCIATED PRESS
Ο Άρμαντ Ντουπλάντις σε ένα άλλο σπουδαίο άλμα τον Οκτώβριο του 2019 στο Κατάρ. (AP Photo/David J. Phillip)

 Το παρατσούκλι του Ντουπλάντις είναι “Mondo”. Ο Σουηδός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στη δεύτερη προσπάθεια του το Σάββατο, αφού νωρίτερα κέρδισε τη νίκη στην συγκεκριμένη συνάντηση με ευκολία. Προσπάθησε να πετύχει το ρεκόρ αυτό χωρίς επιτυχία σε άλλη συνάντηση στη Γερμανία πριν από τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, στο Ντίσελντορφ φαίνεται πως τοποθέτησε λάθος τα χέρια του και έριξε τελικά τον πήχη.

Ο 20χρονος Ντουπλάντις, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέλεξε να αγωνιστεί διεθνώς για τη Σουηδία, την πατρίδα της μητέρας του.

ASSOCIATED PRESS
Ο Άρμαντ Ντουπλάντις σε ένα άλλο σπουδαίο άλμα τον Οκτώβριο του 2019 στο Κατάρ. (AP Photo/Nick Didlick)

Το ρεκόρ πρέπει να επικυρωθεί επισήμως από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, η οποία δεν δίνει την έγκρισή της, μέχρι να λάβει επιβεβαίωση ότι ο αθλητής που πετυχαίνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ, πέρασε από δοκιμασία ντόπινγκ με επιτυχία.

ΠΗΓΗ: Reporter24.gr