Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, κάτω από ειδικές συνθήκες, αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Στην αναμέτρηση της πρεμιέρας των πλέι οφ, στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από τρεις μήνες, περίπου, σε ενα άδειο Κλεάνθης Βικελίδης εξαιτίας των ειδικών μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κοροναϊού, ο Άρης επικράτησε με 3-1 επί του ΟΦΗ.

Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν αυτός που πήρε από το χέρι την ομάδα του και με μια καταπληκτική εμφάνιση και σημειώνοντας δυο γκολ (το τρίτο πέτυχε ο Κόρχουτ), την οδήγησε σε νίκη και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ.

Ο Πορτογάλος έδειξε να μην επηρεάζεται καθόλου από τη διακοπή του πρωταθλήματος και έφτασε τα δέκα γκολ, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Απέναντι σε έναν πολύ καλό, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ΟΦΗ. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου προηγήθηκε στο σκορ με τον Σάκορ, ενώ δημιούργησε αρκετες επικίνδυνες καταστάσεις με τους ταχύτατους Σεμέντο και Νέιρα.

Η σκακιέρα της τακτικής

Η απουσία του τιμωρημένου Ματίγια ήταν το μεγάλο πρόβλημα για τον Ένινγκ, που επέλεξε να μετατοπίσει τον Βέλεθ στα χαφ, δίπλα στον Σάσα. Ο Σόουζα ήταν το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα του Άρη και ο παρτενέρ του Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας. Αντίθετα, ο Γερμανός τεχνικός διατήρησε τον Φετφατζίδη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, τον Γκάμα στο αριστερό και τον Λαρσον πίσω από τον Ιντέγε. Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε την ομάδα του με εκπλήξεις, αφήνοντας στον πάγκο τον Φιγκεϊρεντο και ξεκινώντας στη κορυφή της επίθεσης τον Μάνο. Ακόμα, παρά τα όσα δοκίμασε στις προηγούμενες ημέρες, προτίμησε τον Ναμπί σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Νέιρα στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Δυνατό ξεκίνημα από τον Άρη

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και πήραν από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του παιχνιδιού. Με τους Φετφατζίδη και Γκάμα σε κέφια, η ομάδα του Ένινγκ δημιούργησε στα πρώτα λεπτά αρκετες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του ΟΦΗ. Στη σημαντικότερη εξ αυτών, ο Βέλεθ πήρε τη κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φετφατζίδη στο δεξιά, όμως ο ο Γουάλι απέκρουσε σωτήρια.

Άνοιξε το σκορ ο Σακόρ

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο ΟΦΗ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν στο 18ο λεπτό με σουτ του Ναμπί, που μπλόκαρε ο Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, όμως , δεν κατάφερε τρία λεπτά αργότερα να αντιδράσει στο σουτ του Σακόρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από πάσα του Μάνου. Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η απουσία του Ματίγια από τη μεσαία γραμμή ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Σεμέδο και Νέιρα.

Γκολαρα απο Γκάμα

Ο Άρης, πάντως κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης με ένα εκπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Γκάμα. Ο Φετφατζίδης βρήκε τον Ρόουζ, αυτός μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και γύρισε τη μπάλα και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός με απευθείας σουτ στη κίνηση νίκησε τον Γουάλι, σημειώνοντας το ένατο προσωπικό του γκολ τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ισοφαρίζοντας για τον Άρη.

Οι πρώτες κινήσεις

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Οι παίκτες των δύο αντιπάλων έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους, αποτέλεσμα και της μεγάλης αγωνιστικής απραξίας. Στο 57ο λεπτό ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος, πέρασε στο παιχνίδι τον Στάικο στη θέση του Σακόρ, προκειμένου να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Πέντε λεπτά αργότερα , ο Ένινγκ απάντησε με τον Μανσίνι να παίρνει τη θέση του Ιντέγε και τον Λαρσον να παίρνει θέση στη κορυφή της επίθεσης.

«Μαγικό» φάουλ και προβάδισμα στον Άρη

Ο Μπρούνο Γκάμα βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε προβάδισμα στον Άρη με ενα εκπληκτικό σε εκτέλεση φάουλ. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έστειλε τη μπάλα αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γουάλι και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα. Ήταν το δέκατο γκολ του Γκάμα που είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Γιάννης σερβίρει, Κόρχουτ σκοράρει

Το γκολ του Γκάμα έδωσε το ψυχολογικό προβάδισμα στον Άρη, που πέτυχε και τρίτο γκολ στο 80ο λεπτό. Ο Γιάννης Φετφατζίδης με την ογδοη ασίστ του στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έδωσε έτοιμο γκολ στον Κόρχουτ, που με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σόουζα (90’ Μπαγκαλιάνης), Κόρχουτ, Σάσα (90’ Τόνσο), Βέλεθ, Φετφατζίδης (83’ Μπα), Γκάμα (83’ Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (63’ Μανσίνι).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Κοροβέσης, Μαρινάκης (85’ Μπράουν), Σακόρ (56’ Στάικος), Μεγιάδο (85’ Ζοάο), Σεμέντο, Ναμπί (85’ Νοικοκυράκης), Νέιρα, Μάνος (65’ Φιγκεϊρέντο).

Προηγούμενο άρθροΆρης… 106 ετών!
Επόμενο άρθροΠρωταθλητής Ολυμπιακός με «πάρτι» στην Τούμπα