πως τότε, στην κανονική διάρκεια, έτσι και τώρα λοιπόν. Ο Ολυμπιακός αφεντικό στην Τούμπα. Στην φωλιά του ΠΑΟΚ. Νικητής με το ίδιο σκορ 1-0. Πιθανότατα και με την ίδια άνεση αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα.

Μόνο που τώρα υπάρχει κάτι επιπλέον. Η μάλλον οριστική «παράδοση-παραλαβή». Ο πρωταθλητής που έφυγε, και ο πρωταθλητής που έρχεται. Η ομαδάρα του Πέδρο Μαρτίνς που άνοιξε τη διαφορά της στο +17 από τον Δικέφαλο του Βορρά που πλέον απειλείται άμεσα και με την απώλεια της δεύτερης θέσης.

Σε διαφορά φάσης. Ένας κύκλος που έκλεισε και ένας που δεν… κρατιέται: Σαν το δίδυμο του Ματιέ Βαλμπουενά και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί ένα πράγμα. Το απόλυτο Σούπερ Λιγκ δίδυμο δημιουργός/σκόρερ που έβαλε φαρδια-πλατιά υπογραφή και απόψε.

Στο 23΄. Στο γκολ που έκρινε τα πάντα. Ο Βαλμπουενά που έκλεψε και το πορτοφόλι του Βιεϊρίνια. Η τέλεια πάσα, η τέλεια εκτέλεση από τον Μαροκινό που τέτοιες φάσεις τις έχει βούτυρο στο ψωμί του.

Θα ήταν κρίμα όμως να μείνει κανείς στους δύο. Διότι ο Ολυμπιακός είπαμε, επέστρεψε από εκεί που τον αφήσαμε. Με άριστη τακτική προσέγγιση. Ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που προφανώς ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Μην πάτε μακριά η μοναδική «φάση», αν μπορεί να θεωρηθεί φάση για τους παίκτες του Αμπέλ ήρθε στις καθυστερήσεις από μια λάθος εκτίμηση του Σα. Κατά τα άλλα: Επί 95΄ο ΠΑΟΚ έμεινε εγκλωβισμένος στον ερυθρόλευκο ιστό.

Το 4-3-3 με Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Καμαρά να ελέγχουν τον ρυθμό αλλά και όλες τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου οριζόντια και κάθετα. Με τον Μασούρα να βάζει stop στον διάδρομο του Βιεϊρίνια. Και με τους Τσιμίκα και Ομάρ να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να δώσουν πλάτος στο Ερυθρόλευκο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ το μόνο που έκανε καλά κατά διαστήματα ήταν η πίεση ψηλά, στην πρώτη πάσα του Ολυμπιακού. Ο Φερέιρα επένδυσε σε αυτό χτίζοντας μια εντεκάδα με 4-2-3-1 και τους Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Λημνιό, Άκπομ να στήνουν παγίδα στο ύψος της αντίπαλης περιοχής. Και εκεί όμως οι Πειραιώτες τελικά δεν αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Είπαμε ομάδες σε διαφορά φάσης.

Αυτό ήταν το 19ο φετινό ματς (στα 27) πρωταθλήματος που ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ. Μια από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης (9 γκολ παθητικό) που κατέθεσε διαπιστευτήρια δίχως καλά-καλά να χρειαστεί να… ιδρώσει. Ούτε στο πρώτο ημίχρονο που οι Ερυθρόλευκοι είχαν το ματς σε μονόλογο. Ούτε στο δεύτερο που ο ΠΑΟΚ απεγνωσμένα έψαχνε έναν τρόπο να μπει στο ματς δίχως να τα καταφέρει ποτέ. Έμεινε μόνο η κατοχή της μπάλας για τους γηπεδούχους (55%-45%). Αλλά προφανώς δεν θα θέλουν να θυμούνται ούτε αυτό…

 

ΠΗΓΗ : BHMA

Προηγούμενο άρθρο«Πέταγε φωτιές» ο Άρης
Επόμενο άρθροΟι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας