Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ περιορίστηκε σε καθαρά παθητικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, έφτανε με άνεση στην περιοχή και δημιουργούσε ευκαιρίες με πιο μεγάλη αυτή του Τσόλακ στο 9΄. Ωστόσο, στο 23΄ μια μαγική ασίστ του Μουαμέρ Τάνκοβιτς και ένα εξαιρετικό τελείωμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ διαμόρφωσαν το 1-0, στη μοναδική τελική προσπάθεια των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο.

Αμέσως μετά (25΄) ακυρώθηκε γκολ του Τζόλη για χέρι, το οποίο ήταν ο ορισμός του ακούσιου (η μπάλα βρίσκει στο χέρι μετά από πρόσκρουση στο σώμα του επιτιθέμενου) όμως με βάση τους πιο πρόσφατους κανονισμούς (χέρι που οδηγεί σε σκοράρισμα), ορθώς ακυρώθηκε. Άτυχος ο ΠΑΟΚ, πολύ τυχερή λοιπόν η ΑΕΚ η οποία ήταν αγνώριστη.

Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι πολλές απουσίες (Μάνταλος, Σιμόες, Γκαρσία, Μπακάκης, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος), καθώς και η έλλειψη ομοιογένειας αφού ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε ταυτόχρονο ντεμπούτο σε τρεις ποδοσφαιριστές: Μουαμέρ Τάνκοβιτς, Ιονούτ Νεντελτσεάρου, Μάριο Μιτάι. Με 3-5-2 και τους Μιτάι, Παουλίνιο να παίρνουν όλη την αριστερή και τη δεξιά πτέρυγα αντίστοιχα, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανύπαρκτοι δημιουργικά, αλλά στον ανασταλτικό τομέα με «μπροστάρη» το Νασίμ Χνιντ περιόρισαν τους φιλοξενούμενους, εκμεταλλευόμενοι και το «σοκ» που τους προκάλεσε το 1-0, μετά το 25΄.  

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους, που σπάνια περνούσαν το κέντρο του γηπέδου. Η κατοχή της μπάλας ξεπέρασε κατά διαστήματα το 70% υπέρ του ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να διασπάσει τη μαζική άμυνα της Ένωσης, με τον Άμπελ Φερέιρα να χρησιμοποιεί όσα «όπλα» διέθετε. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με καλύτερη ένα σουτ του Σβιντέρσκι που «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι στο 78΄ και κατάφερε να βρει το γκολ που άξιζε 100% στην εκπνοή του αγώνα. Στο 89΄ από σέντρα του Μπίσεσβαρ και κεφαλιά του Σβιντέρσκι, ο Μουρ πήρε νέα κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Οι τρεις αλλαγές του Φερέιρα «λύτρωσαν» τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Τσιντώτας ήταν ο «σωτήρας» της ΑΕΚ καθώς στο 96΄ νίκησε τον Σφιντέρσκι σε τετ-α-τετ.

Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία) Κίτρινες: Νεντελτσεάρου, Κρίστιτσιτ, Σάκχοφ – Μιχαηλίδης

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χνίντ, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Παουλίνιο (70΄ Βασιλαντωνόπουλος), Μιτάι (46΄ Λόπες), Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (60΄ Αλμπάνης, 80΄λ.τρ. Σαμπανάτζοβιτς), Ανσαριφάρντ (60΄ Ολιβέιρα)

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (68΄ Ουαγκέ), Γιαννούλης, Εσίτι (58΄ Νινούα), Σβάμπ, Ζίφκοβιτς (80΄ Μπίσεσβαρ), Τζόλης (68΄ Σφιντέρσκι), Τσόλακ.

* Πολύ άτυχος ο Χρήστος Αλμπάνης που τραυματίστηκε στο 80΄, είκοσι λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Ήταν ο παίκτης που είχε καταφέρει να προσφέρει έστω λίγα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ.

 

ΠΗΓΗ: Real.gr

Προηγούμενο άρθρο«Ρετιρέ» ο Αρης: 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης
Επόμενο άρθροΑϊζάια Τόμας : Γιατί δεν είναι GOAT ο Μάικλ Τζόρνταν