Με ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ (το τρίτο σε ισάριθμα ατομικά αγωνίσματα που συμμετείχε) ολοκλήρωσε ο Κριστιάγκ Γκολομέεβ την παρουσία του στον Β΄ ημιτελικό της International Swimming League, στη Βουδαπέστη. Μετά τα 50μ. και τα 100μ. ελεύθερο, ο Έλληνας κολυμβητής βελτίωσε το δικό του ρεκόρ και στα 50μ. πεταλούδα (αγώνισμα στο οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την ομάδα του, LA Current), καθώς τερμάτισε σε 23.13, βελτιώνοντας το 23.24 που κρατούσε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του 2018, στη Χανγκζού της Κίνας.

H επίδοση αυτή έδωσε στον Γκολομέεβ την έκτη θέση στην κούρσα, δεν πρόσφερε όμως βαθμούς στην ομάδα του, καθώς ο 40χρονος Βραζιλιάνος Νίκολας Σάντος της Iron πρώτευσε με 21.80, μόλις πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, και “έκλεψε” τους βαθμούς των αθλητών από την πέμπτη θέση και κάτω.

Δεύτερος σε αυτή την κούρσα τερμάτισε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ των Cali Condors, ο οποίος λίγο νωρίτερα πέτυχε μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. μικτή ατομική με 49.88, καταρρίπτοντας το 50.26 που είχε ο Ρώσος Βλαντ Μορόζοφ από το 2018. Είναι το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώθηκε στον Β΄ ημιτελικό της ISL και το τρίτο συνολικά στη διοργάνωση, μετά από εκείνα της Κίρα Τουσάιντ στα 50μ. ύπτιο και του ‘Ανταμ Πίτι στα 100μ. πρόσθιο.

Προηγούμενο άρθροΟι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Επόμενο άρθροΤα λάθη στοίχισαν στον Παναθηναικό – Έχασε εκτός από τη Βαλένθια 95-83