Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), Ιωσήφ Σταυρακάκη, ότι ανατέθηκε στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης, η διοργάνωση του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών, το 2023, με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά τη χώρα μας, αντί της Άγκυρας, έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Παναπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου, στις 23 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της DIBF, Γιάννης Στουφής και Γιούργκεν Έντρες, είχαν συναντηθεί με τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος από τότε είχε δηλώσει τη στήριξή του στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Στην ενημέρωση του υφυπουργού Αθλητισμού από τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ, για το ευτυχές γεγονός της ανάληψης της Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο κ. Σταυρακάκης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη «από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια εξαιρετική σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Προηγούμενο άρθροΣούπερ Λιγκ 1: Ανακατατάξεις στην κορυφή
Επόμενο άρθροFormula 1: Θετικός στον κορονοϊό ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Λιούς Χάμιλτον