Την ώρα που η Ατλέτικο Μαδρίτης παραμένει ασταμάτητη στην ισπανική La Liga καθώς συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στην κορυφή του πρωταθλήματος και η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε αντίδραση και νίκησε στο ντέρμπι με τη Σεβίλλη εκτός έδρας, η Μπαρτσελόνα συνέχισε τον αγωνιστικό κατήφορό της. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν γκέλαρε σε ένα ακόμη παιχνίδι καθώς ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας από την εξαιρετική Κάντιθ που βρίσκεται στο +4 από τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί 12 βαθμούς από την Ατλέτικο και έξι βαθμούς από τη Ρεάλ. Είναι πασιφανές ότι η κρίση που περνά ο σύλλογος της Καταλονίας, που βρίσκεται στην έβδομη θέση, είναι μεγάλη…

Η απίθανη Κάντιθ, που είχε κάνει… κηδεία και στη Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ με τον Χιμένεθ στο 8′ και παρά την ισοφάριση της Μπάρτσα χάρη σε αυτογκόλ του Αλκαλα στο 57′, ο αειθαλής Νεγρέδο με γκολ στο 63′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που βύθισε ακόμη περισσότερο την ομάδα του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν και πάλι σκιά του εαυτού του…

 

Από αουτσάιντερ φαβορί η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν και πάλι πολύ σοβαρή και με δύο γκολ στην επανάληψη έκαμψε την αντίσταση της Βαγιαδολίδ (2-0) και απολαμβάνει την κορυφή της La Liga. Έχει το πιο ισορροπημένο και με βάθος ρόστερ στην Ισπανία, στην πραγματικότητα δεν ξέρεις ποιοι είναι οι βασικοί και ποιες οι ρεζέρβες της. Αυτό επιτρέπει στον Ντιέγκο Σιμεόνε να κρατάει την ομάδα του φρέσκια και να την οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία.

Η Βαγιαδολίδ στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος, όμως η φετινή Ατλέτικο εκτός από το να κρατά το μηδέν, ξέρει να βρίσκει και εναλλακτικούς τρόπους να ψάχνει το γκολ. Μεγάλος πρωταγωνιστής απόψε ήταν ο Κίεραν Τρίπιερ. Ο Άγγλος δεξιός μπακ έκανε την διαφορά και ουσιαστικά με δικές του ενέργειες ξεμπλόκαρε το παιχνίδι. Από πολύ ωραία κούρσα του από τα δεξιά και παράλληλη μπαλιά, ο Λεμάρ έκανε το 1-0 (56’), ενώ ο Άγγλος μπακ είχε συμβολή και στο δεύτερο γκολ.

Από δική του κερδισμένη εναέρια μονομαχία, ο Γιορέντε έφυγε στην πλάτη της άμυνας, διέσχισε το μισό γήπεδο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0 (72’). Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός λίγο αργότερα σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία και για τρίτο γκολ, όμως δεν χρειαζόταν καν. Οι ροχιμπλάνκος με μία ακόμα νίκη προσπέρασαν την Ρεάλ Σοσιεδάδ στην κορυφή, βρίσκονται στο +2, έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και δείχνουν ότι φέτος μπορούν να το πάνε ως το τέλος…

Αντίδραση… Βασίλισσας

Προηγουμένως, η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε μέταλλο στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και με το 0-1 επί της Σεβίλλης έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Όσο πιο δύσκολη η συνθήκη, τόσο πιο σκληρή γίνεται εκείνη. Μπορεί να ερχόταν από διαδοχικές αποτυχίες στο πρωτάθλημα με Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Αλαβές και το πατατράκ στην Ουκρανία από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης ξέρει πολύ καλά να συσπειρώνεται και να δίνει απαντήσεις, όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Οι άγριες διαθέσεις των παικτών του Ζινεντίν Ζιντάν φάνηκαν από το πρώτο λεπτό, όταν ο Βινίσιους είχε την πρώτη κλασική ευκαιρία. Με άγριο πρέσινγκ ψηλά, η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε την δυσκολία της Σεβίλλης στο build-up και το κακό απόγευμα του τερματοφύλακα Μπόνο, με αποτέλεσμα να φτιάχνει πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, οι παίκτες της ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια με τους Κασεμίρο (16’), Κροός (21’), Μπενζεμά (38’) να έχουν πολύ σημαντικές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ.

Η Σεβίλλη έμοιαζε με κομπάρσο στο γήπεδο, απλώς περίμενε στωικά να δεχθεί το γκολ και τελικά… το έβαλε μόνη της. Από σέντρα του Μεντί από τα αριστερά, ο Ροντρίγκο δεν βρήκε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, κάτι που μπέρδεψε τον Μπόνο, ο οποίος άθελα του έκανε το 0-1 (56’). Ακόμα και τότε όμως η Σεβίλλη δεν συνήλθε ποτέ, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις το γκολ της ισοφάρισης. Με εξαίρεση ένα καλό φάουλ του Γκούντελι (76’), κι ένα ψαλιδάκι του Οκάμπος (86’), η βασίλισσα κράτησε μακριά τους κινδύνους από την εστία της και με το 0-1 πήρε μία γερή ένεση ηθικού για τον τελικό απέναντι στην Γκλάντμπαχ για ένα εισιτήριο στους «16» του Champions League.

 

Πηγή: SDNA

Προηγούμενο άρθροΤσέλσι : Για πρώτη φορά στην κορυφή μετά το 2018
Επόμενο άρθροΗ βαθμολογία της Super League – 5ος ο Παναθηναϊκός