Υστερα από τη μικρότερη σε διάρκεια off-season (διακοπή δράσης για μόλις 71 ημέρες) όλων των εποχών, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου επιστρέφει τα ξημερώματα της Τετάρτης και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, ο Κέβιν Ντουράντ των Μπρούκλιν Νετς αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (02:00), ενώ τρεις ώρες αργότερα οι πρωταθλητές Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς υποδέχονται τους Κλίπερς στο ντέρμπι του Λος Αντζελες.

Με μεγάλη αγωνία αναμένουν οι φίλοι των Νετς το ντεμπούτο του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος επιστρέφει από τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα που τον κράτησε εκτός παρκέ για 18 μήνες. Στον αντίποδα, οι Ουόριορς του Στεφ Κάρι έχουν θέσει ψηλά τον πήχυ για τη φετινή σεζόν, παρά τον τραυματισμό που υπέστη ο Κλέι Τόμπσον (και αυτός στον αχίλλειο) και θα βρεθεί εκτός γηπέδων για δεύτερη συνεχή χρονιά. «Οταν δεν κερδίζω τον τίτλο, είναι μια αποτυχημένη σεζόν», δήλωσε ο κορυφαίος αμυντικός των «πολεμιστών», Ντρέιμοντ Γκριν.

Στο Λος Αντζελες, οι Λέικερς θέλουν να κυνηγήσουν το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, κάτι το οποίο έδειξαν και κατά τη διάρκεια των μεταγραφών. Ο γενικός διευθυντής, Ρομπ Πελίνκα, κατάφερε να πείσει τους Τζέιμς, Ντέιβις, Κούζμα και Κάλντγουελ Πόουπ να υπογράψουν επέκταση συμβολαίου, ενώ συμφώνησε και με τους Χάρελ, Σρέντερ, Μαρκ Γκασόλ και Μάθιους ώστε να κάνει τους Λέικερς ακόμη πιο δυνατούς στην υπεράσπιση του τίτλου.

Το έργο των πρωταθλητών βέβαια δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς αρκετές είναι οι ομάδες που αναβαθμίστηκαν τη φετινή σεζόν. Μία από αυτές είναι οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το Μιλγουόκι (παίζει ξημερώματα Πέμπτης στη Βοστώνη) μπορεί να μην έκανε κάποιο μεταγραφικό «μπαμ» τη φετινή περίοδο, όμως κατάφερε να πετύχει τον σημαντικότερο στόχο, που ήταν η πενταετής επέκταση συμβολαίου του «Greek Freak».

Εκτός του Γιάννη, οι Μπακς κινήθηκαν στην αγορά υπογράφοντας με τους Τζρου Χόλιντεϊ, Μπόμπι Πόρτις, Ντι Τζέι Ογκουστιν, Μπριν Φορμπς και Τόρι Κρεγκ. Με τους συγκεκριμένους παίκτες, τα «ελάφια» επένδυσαν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας σε μία ιδιαίτερη χρονιά με δέκα λιγότερα παιχνίδια (72). Μαζί με τους Μπακς, οι Νετς, Σέλτικς, Σίξερς, Ράπτορς και Χιτ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην Ανατολή.

Οσο αφορά τον κορωνοϊό, μόλις πέντε θα είναι οι ομάδες που θα φιλοξενήσουν κόσμο στις κερκίδες τους από το ξεκίνημα της σεζόν. Αυτές είναι το Κλίβελαντ, το Χιούστον, η Νέα Ορλεάνη, το Ορλάντο, η Γιούτα και οι Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην Τάμπα της Φλόριντα.

 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Προηγούμενο άρθροΟι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Επόμενο άρθροΟι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας