Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League, καθώς επικράτησε με 1-0 του Αρη στο «Βικελίδης», μειώνοντας έτσι την απόστασή του από την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν μόλις στο 9ο λεπτό με τον Καμπετσή και στη συνέχεια «άντεξαν» στην πίεση που άσκησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Διούδης βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά. Ο Αρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 37ο λεπτό, αλλά η προβολή του Μαντσίνι σταμάτησε στο δοκάρι του Διούδη.

Με την τρίτη διαδοχική του νίκη μέσα στο 2021 – στις οποίες μάλιστα κράτησε απαραβίαστη την εστία του – ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -5 από τον τέταρτο Άρη που, μετά τον εκπληκτικό πρώτο γύρο, μετράει πλέον τρεις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, έχοντας σκοράρει μόνο σε ένα από αυτά.

Μόνη δεύτερη στη βαθμολογία έμεινε η ΑΕΚ που επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ και μετρά πλέον τέσσερις σερί νίκες και μία ήττα με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της. Ο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ στο 63ο λεπτό με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Σιμόες όταν ο Σάλομον τον έσπρωξε εκτός φάσης μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Λιβάγια με κεφαλιά-ψαράκι ήταν αυτός που έκανε το 2-0 στο 73ο λεπτό, ενώ το τελικό 2-1  διαμόρφωσε στο 89ο λεπτό με πέναλτι, ο Χριστοδουλόπουλος.

Στο «Καραϊσκάκη», ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύθηκε, επικράτησε τελικά με 1-0 του πολύ καλού ΠΑΣ Γιάννινα. Η λύτρωση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χασάν με κεφαλιά έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό. Ετσι ο Αιγύπτιος επιθετικός επέστρεψε για τα καλά τόσο στα γκολ, όσο και στην ενεργό δράση, έπειτα από την πολύ σοβαρή περιπέτεια της υγείας του εξαιτίας επιπλοκών από τον κορωνοϊό. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει προηγηθεί νωρίτερα, καθώς στο 20ο λεπτό ο Ελ Αραμπί κέρδισε πέναλτι, αλλά την εκτέλεση του Βαλμπουενά, απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ, Χουτεσιώτης.

Εύκολο πέρασμα του ΠΑΟΚ από το «Γεντί Κουλέ», όπου επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0 σημειώνοντας όλα του τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τζόλης άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό, ενώ ο Βαρέλα στο 53’ έκανε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κρμέντσικ στο 67ο λεπτό. Ο ΟΦΗ αγωνίστηκε από το 26ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βάτερμαν. Ο γκολκίπερ των Κρητικών ανέτρεψε τον Τζόλη έξω από την περιοχή και παρά το γεγονός ότι αρχικά ο Παπαπέτρου έδειξε κίτρινη κάρτα, μετά την εξέταση της φάσης στο VAR, άλλαξε την απόφασή του εκτιμώντας ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ θα έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ.

Στο Πανθεσσαλικό, Βόλος και Λαμία έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν «βολεύει» καμία από τις δύο ομάδες, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να… ροκανίσουν την απόστασή τους από την πρώτη εξάδα, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να «πιάσουν» την ΑΕΛ στην 13η θέση της βαθμολογίας. Ο Βόλος προηγήθηκε στο 51΄ με τον Δουβίκα, ενώ η Λαμία έφερε το ματς στα ίσα στο αμέσως επόμενο λεπτό (52)΄ με τον Ντέλετιτς, ο οποίος στο 68΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το Σάββατο, ο Απόλλων Σμύρνης, πέτυχε την 4η διαδοχική εκτός έδρας νίκη του, καθώς επικράτησε στο «Αλκαζάρ» της ΑΕΛ με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 73ο λεπτό ο Τσιλούλης με πλασέ μέσα από την περιοχή. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των «βυσσινί», Γιάννης Τάτσης, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια.

Τέλος, επίσης το Σάββατο, ο Αστέρας νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή του στα πλέι οφ.
Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με σουτ του Μουνάφο, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 69ο λεπτό ο Λ.Φερνάντεθ, επίσης με σουτ μέσα από την περιοχή.

Super League 17η αγωνιστική – αποτελέσματα

Σάββατο 16 Ιανουαρίου
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 2-0
Λάρισα – Απόλλων Σμύρνης 0-1

Κυριακή 17 Ιανουαρίου
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Βόλος – Λαμία 1-1
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3
Άρης – Παναθηναϊκός 0-1
ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1

Η βαθμολογία 17η αγωνιστική

1. Ολυμπιακός 17 45
2. ΑΕΚ 17 36
3. ΠΑΟΚ 17 35
4. Άρης 17 33
5. Παναθηναϊκός 17 28
6. Αστέρας Τριπ. 17 24
7. Ατρόμητος 17 21
8. Βόλος 17 20
9. ΟΦΗ 17 19
10. Απόλλων 16 18
11. ΠΑΣ Γιάννινα 17 15
12. Παναιτωλικός 17 11
13. ΑΕΛ 16 8
14. Λαμία 15 6

Προηγούμενο άρθροPremier League: Ανέβηκε 2η η Λέστερ – «Ανάσα» με δύσκολη νίκη η Τσέλσι
Επόμενο άρθροNBA : Οι Γουόριορς άλωσαν το Λος Άντζελες – Νίκησαν τους Λέικερς με 115-113 (video)