Ο Αρης ήταν καταπληκτικός, η ΑΕΚ ήταν… πληκτική και οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης νίκησαν κατά κράτος τη μεταξύ τους μάχη στο ΟΑΚΑ επικρατώντας 2-0 για την 21η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Απόστολου Μάντζιου που επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα, εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στο +2 από τους Δικέφαλους και στο +4 από τον πέμπτο Παναθηναϊκό.

Ο Αρης έδειξε εξαρχής ότι πατούσε καλά στο γήπεδο. Ασκησε μεγάλη πίεση στην ΑΕΚ, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και βρήκε μεγάλες φάσεις αρχής γενομένης στο 9′. Ο Ματέο Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των παικτών της ΑΕΚ να απομακρύνουν την μπάλα, έδωσε στον ανενόχλητο Μπρούνο Γκάμα, αλλά το διαγώνιο σουτ του Πορτογάλου από καλή θέση πέρασε άουτ. Το γκολ τελικά ήρθε για τους Θεσσαλονικείς στο 29′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκάμα. Ο Δεληζήσης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Ματέο Γκαρσία, που πλάσαρε, ο Αθανασιάδης απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Ροζ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά (0-1).

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν ασθενική καθώς δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Αντιθέτως, ο Αρης είχε μεγάλες φάσεις για γκολ στο 48′ με τον Μπερτόλιο και στο 66′ με τον Ματέο Γκαρσία. Η ΑΕΚ απείλησε ουσιαστικά έπειτα από 70′ με μακρινό σουτ του Μαχαίρα που τράνταξε το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Και την ώρα που η ΑΕΚ έψαχνε τρόπο για να απειλήσει, ο Σίλβα βρήκε το κενό στην άμυνα της Ενωσης και με ιδανικό σουτ από το ύψος της περιοχής εκτέλεσε τον Αθανασιάδη και πανηγύρισε το γκολ με… διπλή εναέρια τούμπα!

AEK: Αθανασιάδης, Ραντόνια (46′ Νταντσένκο), Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμόες (46′ Μάνταλος), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (79′ Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία, Αλμπάνης (46′ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (59′ Ολιβέιρα).

Αρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρος, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα (84′ Κάτσε), Γκάμα (84′ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία (84′ Μπρούνο), Μπερτόλιο (74′ Σίλβα), Μαντσίνι (66′ Μάνος).

 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-2: Γκέλαρε ο Δικέφαλος στην Τούμπα
Επόμενο άρθροΚύπελλο Ελλάδος, Ολυμπιακός – Αρης 2-1