Ήταν, εξαρχής, το φαβορί- δεν είχε καμία σημασία που χθες, μετά από ένα δικό του λάθος, «έγραψε» μόλις τον 5ο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες. Η Honda του λειτουργεί, εδώ και καιρό, καλύτερα από κάθε άλλη μοτοσυκλέτα κι αυτός είναι, ξεκάθαρα, ο πιο δυνατός αναβάτης ολόκληρου του MotoGP.

Και φρόντισε να το αποδείξει γι’ ακόμα μία φορά σήμερα: ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο «σπίτι» του, στην Άραγκον, ξεκίνησε αρκετά πίσω, όμως σταδιακά «άρπαξε» Ντοβιτσιόζο, Βινιάλες, Ρόσι και Λορένθο και πήρε την 3η του νίκη στη μεγάλη κατηγορία στην συγκεκριμένη πίστα. Πλέον, άνοιξε τη διαφορά του από τον δεύτερο «Ντόβι» στους 16 βαθμούς και είναι πασιφανές πως το πρωτάθλημα θα το χάσει μόνο από δική του «αστοχία».

Δεύτερος πίσω του ήταν ο εκπληκτικός, από το μέσον και μετά του αγώνα, Ντάνι Πεντρόσα, που πετούσε στους 10 τελευταίους γύρους και κατάφερε στο τέλος να τερματίσει πίσω από τον teammate του. Τρίτος ήταν ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος επιβεβαίωσε τη διαρκή άνοδο της Ducati του.

Τέταρτος- και πολύ απογοητευτικός…- ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες που μάλλον πρέπει να ξεχάσει έστω και την διεκδίκηση του τίτλου, ενώ πέμπτος ήταν ο… θαυματοποιός: ο Βαλεντίνο Ρόσι, που συμμετείχε στον αγώνα μόλις 24 μέρες μετά το σπάσιμο του ποδιού του, όσο άντεχαν οι δυνάμεις του ήταν ακόμα και στην διεκδίκηση της νίκης, όμως από τα μισά και μετά («προδομένος» και από την M1 του…) άρχισε να χάνει θέσεις, για να τερματίσει, τελικά, στη 5η- σπουδαίο επίτευγμα αν αναλογιστούμε την κατάστασή του.

Αλέιξ Εσπαργκαρό, Ντοβιτισιόζο (κάκιστο ΣΚ για το αουτσάιντερ του πρωταθλήματος), Μπαουτίστα, Ζαρκό και Πολ Εσπαργκαρό συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του σημερινού grand prix που ξεκαθάρισε αρκετά πράγματα.

Αλέιξ Εσπαργκαρό, Ντοβιτισιόζο (κάκιστο ΣΚ για το αουτσάιντερ του πρωταθλήματος), Μπαουτίστα, Ζαρκό και Πολ Εσπαργκαρό συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του σημερινού grand prix που ξεκαθάρισε αρκετά πράγματα.

Ποια είναι αυτά;

Τα εξής δύο: ο Μαρκ Μάρκεθ είναι ο σύγχρονος βασιλιάς του σπορ.

Και ο «Γιατρός» ο παντοτινός…

Βαθμολογία αναβατών

1) Μάρκεθ 224

2) Ντοβιτσιόζο 208

3) Βινιάλες 196

4) Πεντρόσα 170

5) Ρόσι 168

6) Ζαρκό 117

7) Λορένθο 106

8) Πετρούτσι 95

9) Κράτσλοου 92

10) Φόλγκερ 84

Προηγούμενο άρθροΤο 86% των οδηγών οδηγεί αυτοκίνητο με «λανθασμένο» χρώμα για την προσωπικότητά τους
Επόμενο άρθροΗ Volkswagen κερδίζει το «Βραβείο Καινοτομίας 2017»