Ο Γιώργος Κόνσολας αγωνίστηκε πρώτος στον προκριματικό του σκιφ ελ βαρών και τερμάτισε στην 5η θέση όπως ξεκίνησε τον αγώνα αλλά και στα περάσματα του με χρόνο 7:17.34 αρκετά μακρυά από τα τέσσερα πρώτα πληρώματα που πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Πιο συγκεκριμένα η Πολωνία ήταν πρώτη με 6:56.84, το Μεξικό δεύτερο με 7:02.00 , η Σλοβακία τρίτη με 7:05.88 και η Κροατία τέταρτη με 7:06.70. Έτσι θα αγωνιστεί την Τρίτη το πρωί (ώρα ΗΠΑ) στον επαναληπτικό με στόχο να περάσει κι αυτός στα προημιτελικά και να συνεχίσει .

Στην 5η θέση τερμάτισε και το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελ βαρών γυναικών με τις Μαρία Πέργουλη και Θωμαΐδα Εμμανουηλίδου. Οι «χάλκινες» στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών παρέμειναν από το ξεκίνημα της κούρσας στην 5η θέση και ήταν δύσκολο στην εξέλιξή της να πλησιάσουν τα δυο πρώτα πληρώματα της Γαλλίας και της Κίνας που προκρίθηκαν απευθείας στα ημιτελικά .

Έτσι τερμάτισαν σε 7:23.06 και θα αγωνιστούν κι αυτές στον επαναληπτικό την επόμενη Τρίτη για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα 12 κορυφαία πληρώματα. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 13:00 τοπική ώρα και οι τρείς πρώτες περνάνε ημιτελικό.

«Όλα τα παιδιά έκαναν έκαναν την προσπάθειά τους αλλά έχουμε ακόμα δρόμο για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Θα προσπαθήσουμε να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τους επαναληπτικούς ώστε να διεκδικήσουμε μια πρόκριση για κάθε πλήρωμα» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης.

Διπλή ελληνική συμμετοχή και τη Δευτέρα

Το πρωί της Δευτέρας , αργά το απόγευμα ώρες Ελλάδας ρίχνονται στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τα άλλα δυο ελληνικά πληρώματα. Πιο συγκεκριμένα στις 10.00 (5μμ ώρα Ελλάδας) στη δεύτερη σειρά του τετραπλού σκιφ ελ βαρών θα πάρει μέρος η Ελληνική βάρκα με τους Λευτέρη Κόνσολα –Παναγιώτη Μαγδανή-Νίνο Νικολαΐδη-Σπύρο Γιάνναρο θα αγωνιστεί στη 5η σειρά με αντιπάλους τις Ιαπωνία, Αυστρία,Τσεχία,Ελβετία με στόχο να πάρει μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν απευθείας στους ημιτελικούς ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική βάρκα είναι αυτή που κατέχει το άτυπο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 5:42.75 από τις 30 Αυγούστου του 2014 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Από εκείνη τη βάρκα υπάρχει μόλις μια διαφοροποίηση αφού τη θέση του Γιώργου Κόνσολα κατέχει σήμερα ο Νίνος Νικολαΐδης.

Λίγο πιο μετά στις 11:53 (18:53 ώρα Ελλάδας) σειρά παίρνει το διπλό σκιφ των γυναικών με την 4η Ολυμπιονίκη Κατερίνα Νικολαΐδου και την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αννέτα Κυρίδου που θα τρέξουν στην 2η προκριματική σειρά μαζί με τα πληρώματα της Δανίας, της Ιταλίας και της Νέας Ζηλανδίας με στόχο να είναι στην πρώτη τριάδα ώστε να προκριθούν απευθείας στα ημιτελικά.

Προηγούμενο άρθροΒερολίνο: Nικητής o Κιπτσόγκε
Επόμενο άρθροΤρέξε Χωρίς Τερματισμό: 30.721 χιλιόμετρα με 15.360,5 ευρώ προσφοράς!