Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, στην παραδοχή ότι η ανατροπή του Λιβάγια εκτός μεγάλης περιοχής προχώρησε ο Βάτσιος ενώπιον του Περέιρα και των μελών της ΚΕΔ κατά τη διάρκεια του ταχύρυθμου σεμιναρίου διαιτητών Σούπερ Λίγκας, που έγινε σε ξενοδοχείο της Αθήνας την Τρίτη 27/9.

Η φάση προβλήθηκε στο σεμινάριο και ο Βάτσιος για την απόφασή του είπε στον Περέιρα, παρουσία των υπόλοιπων διαιτητών, ότι από το γήπεδο είδε ότι ήταν πέναλτι και ότι ήταν σίγουρος για την απόφασή του κάτι που διαψεύστηκε όταν αργότερα είδε τη φάση στην τηλεόραση.

Προβλήθηκαν περίπου 30 φάσεις από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, μεταξύ των οποίων η φάση από τον αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός με το χέρι του Λισγάρα εντός μεγάλης περιοχής. Ο Περέιρα τη χαρακτήρισε «δύσκολη φάση», ενώ ο Καλογερόπουλος είπε ότι έκανε λάθος και ότι δεν κατάλαβε λόγω της δυσκολίας πως έγινε η φάση. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι κανένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν διαμαρτυρήθηκε εκείνη τη στιγμή.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Βίτορ Μέλο Περέιρα και οι συνεργάτες του Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας και Τσαχειλίδης είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν στους διαιτητές τους πρώτους 40 αγώνες για το πρωτάθλημα, να ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις για διάφορες αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκειά τους και να τους προετοιμάσουν για τα παιχνίδια που ακολουθούν, δίνοντάς τους συμβουλές και κατευθύνσεις για το πώς θα επιτύχουν ακόμη περισσότερο στο έργο τους.

Eπιπλέον, οι υποψήφιοι διαιτητές FIFA, οι διαιτητές FIFA 2017 και οι βοηθοί διαιτητές FIFA υποβλήθηκαν σε γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα αλλά και στους Κανόνες Παιχνιδιού (FIFA Laws of the Game). Αργότερα, μάλιστα, άπαντες, τόσο οι νυν διαιτητές FIFA, όσο οι υποψήφιοι διαιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει κανονισμού (Τζήλος, Ζαχαριάδης, Βάτσιος, Καραντώνης, Παπαδόπουλος) πέρασαν με επιτυχία τα FIFA fitness tests.

Οι βοηθοί διαιτητές FIFA θα υποβληθούν στα αντίστοιχα FIFA fitness tests την Παρασκευή 29/9, στο πλαίσιο των αγωνιστικών δοκιμασιών για τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και νέους υποψήφιους διαιτητές & βοηθούς διαιτητές 3ης κατηγορίας.
Τα τεστ βοηθών επρόκειτο να γίνουν χθες αλλά μετατέθηκαν για την Παρασκευή με εντολή Περέιρα επειδή διεξήχθησαν με λάθος τρόπο!

Πηγή: SDNA

Προηγούμενο άρθροΑυτοί θα σφυρίζουν την έκτη αγωνιστική (pic)
Επόμενο άρθροΚανονικά στην προπόνηση ο Κρέσπο!