Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ Γιούργκεν Μάχο, μίλησε στην αυστριακή εφημερίδα “Kurier” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καλή ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Αούστρια Βιέννης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την καριέρα του στην Ελλάδα:

«Ήταν καλά στην Αθήνα. Πήγα ένα χρόνο πριν από το Euro 2008. Ήθελα να παίζω, δεν μπορούσα να το ρισκάρω. Αρχικά, δεν ήταν σίγουρο ότι θα έπαιζα. Εξαιτίας των πυρκαγιών το πρωτάθλημα ξεκίνησε μια εβδομάδα μετά την προγραμματισμένη έναρξή του. Ο προπονητής μου έδωσε την αίσθηση ότι με είχε ως πρώτη επιλογή για τη θέση. Θυμάμαι από τους Έλληνες το σεβασμό τους. Μου αρέσει η νοοτροπία των Ελλήνων. Ακόμη και σήμερα, πηγαίνω στην Αθήνα τρεις φορές το χρόνο. Έχω μερικούς φίλους εκεί, νιώθω άνετα. Η επιλογή μου να πάω στην ΑΕΚ ήταν η πιο σωστή. Η ΑΕΚ έσωσε τη συμμετοχή μου στο Euro. Εκείνη την εποχή ο Μάνινγκερ έπαιζε καλά στη Σιένα κι έπρεπε κι εγώ να τα πάω καλά».

Για την κρίση που βιώνει η χώρα μας:

«Θα πρέπει να ξεχάσουμε την εποχή που προηγήθηκε της οικονομικής κρίσης. Όλα ήταν καλά. Η ζωή, ο αθλητισμός, τα οικονομικά, ακόμη κι αν υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές. Η σημερινή ζωή στην Αθήνα είναι (σε σχέση με προ κρίσης) σαν δύο διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια. Μερικοί είναι αληθινά φτωχοί, άλλοι προσπαθούν να επιβιώσουν. Συνήθως οι Έλληνες έβγαιναν έξω, έτρωγαν σε ταβέρνες. Τώρα, τρώνε στα σπίτια λόγω των περικοπών. Οι διαφορές είναι υπερβολικά μεγάλες. Ακόμη κι αν δεν έχουν τίποτα, οι Έλληνες θα έχουν το ποδόσφαιρο. Το πάθος θα τους ακολουθεί πάντα. Ακόμη κι αν η κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Από τη στιγμή που μπαίνεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να συμφιλιωθείς με ορισμένα πράγματα. Με το υπερβολικό πάθος που ξεπερνά μερικές φορές τα όρια. Εάν οι Έλληνες οπαδοί καταλάβουν ότι προσπαθείς να προσαρμοστείς κι αποδίδεις, θα σε σεβαστούν».

Για την ολοκλήρωση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Μπέσνικ Χάσι:

«Είναι λογικό ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού απολύθηκε μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Πρέπει να συμβιβαστείς με αυτό».

Για τα κοινά σημεία και τις διαφορές στην αντιπαλότητα μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και της Αούστρια με τη Ραπίντ:

«Η διαφορά της αντιπαλότητας ΑΕΚ – Ολυμπιακού είναι διαφορετική από αυτή της Αούστρια – Ραπίντ. Στην Ελλάδα υπάρχει το πρωτάθλημα και μετά τα δύο παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό».

Για την αναμέτρηση της Αούστρια με την ΑΕΚ για το Europa League:

«Σίγουρα η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ θα είναι καλή εξαιτίας της νίκης στο ντέρμπι. Αλλά, για την ΑΕΚ το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό από το Europa League. Αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία για την Αούστρια».

 

 

Προηγούμενο άρθροΑποθεραπεία ο Κάμπος!
Επόμενο άρθρο“Ευχαριστούμε τον κόσμο της ομάδας”