Ο Δημήτρης Πέλκας μετά τη λήξη του αγώνα μιλώντας στην κάμερα της Nova εξήγησε τον λόγο για τον οποίο “στραβοπάτησε” ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως άρχισε το παιχνίδι και την τροπή που πήρε στη συνέχεια:

“Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, βάλαμε το γκολ που θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως δεν μπήκαμε σωστά, δεν είχαμε καλή απόδοση και πληρώσαμε μία φάση που δεχτήκαμε. Μας πόνεσε πολύ το αποτέλεσμα, θα πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε”.

Για το γιατί “στραβοπάτησε” ο ΠΑΟΚ:

“Κάτσαμε στο 1-0, δεν απειλούμασταν και θεωρήσαμε πως έχοντας τον έλεγχο του αγώνα δεν θα δεχθούμε γκολ. Καθίσαμε μετά το 65′ και το… πληρώσαμε. Το σημερινό είναι ένα μάθημα για εμάς και πρέπει να μην το ξανά πάθουμε”.

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ:

“Ο προπονητής μας έχει έναν τρόπο παιχνιδιού, έχουμε έναν μήνα όλοι μαζί οι παίκτες που δεν είναι μεγάλο διάστημα. Πρέπει να παίρνουμε νίκες, δεν πρέπει να χάνουμε έδαφος, σε τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να κερδίζουμε τους αγώνες που έχουμε υπό τον έλεγχό μας”.

Για το πως αγωνίστηκε ο ίδιος:

“Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται η κίνηση στην περιοχή, στην πλάτη της άμυνας, όμως πολλές φορές παίζει ρόλο και το πως θα πάει ο αγώνας. Σήμερα δεν είχα πολλές φάσεις, πιέζαμε από την άλλη πλευρά κυρίως, αυτή του Βιεϊρίνια”.

Για το ότι δεν έχει νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι:

“Όταν δεν κερδίζεις σε τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι, θα βρεις να πεις πράγματα, για το τι μπορεί να φταίει. Δε θέλω να πω κάτι που μπορεί να φταίει ή όχι. Το σημαντικό είναι πως πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε και εκτός έδρας, είτε είμαστε καλοί είτε όχι”.

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν παράγει φάσεις:

“Κάνουμε ευκαιρίες, όπως και στα παιχνίδια με τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό είχαμε φάσεις πολλές παρά το “φτωχό” 1-0. Το πληρώσαμε σήμερα ξαναλέω πρέπει να γίνει μάθημα. Ο προπονητής μας έχει τη φιλοσοφία πως και το 1-0 νίκη είναι, αφού αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί”.

Για το ότι είναι ο αρχηγός της ομάδας:

“Είναι μεγάλη τιμή να φοράω το περιβραχιόνιο. Είμαι από τα 13 μου εδώ. Πρέπει να δουλεύω, να γίνω ακόμα καλύτερος, να δίνω το 100% και περισσότερο. Θέλω να γίνω ο ηγέτης του ΠΑΟΚ και να είμαι ο καλύτερος στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος για την ανανέωση του συμβολαίου μου. Ελπίζω με το χρόνο να γίνουν όλα όσα είπα και να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα”.

Για τα άσχημα αποτελέσματα των μεγάλων ομάδων μέχρι τώρα:

“Το δύσκολο στο ποδόσφαιρο είναι να διασπάς κλειστές άμυνες, όχι να παίζεις καλή άμυνα. Πρέπει να βρούμε τρόπο. Θα υπάρξουν κι άλλες γκέλες, ελπίζω να μην τις κάνουμε εμείς. Είναι πολύ αμφίρροπο το φετινό πρωτάθλημα”.

Για τους παίκτες της ακαδημίας και τους πολλούς ξένους:

“Έχει ανέβει πολύ το επίπεδο στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Είναι δύσκολο να ανέβει κάποιος παίκτης από την Κ20. Πρέπει να δουλέψουν πολύ. Υπάρχουν Έλληνες που έχουν εμφανιστεί, όπως ο Χαρίσης, ο Κίτσιου που είναι δανεικοί, υπάρχει ο Δεληγιαννίδης και άλλα παιδιά, όλοι αξίζουν και θα δείξουν τι μπορούν να κάνουν”.