Τουλάχιστον 460, σύμφωνα με δηλώσεις και της Δημάρχου Βαρκελώνης, είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες στη Βαρκελώνη, ως συνέπεια της άσκησης αστυνομικής βίας κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Πλαστικές σφαίρες, ξύλο και η Καταλονία ζει εφιαλτικές στιγμές. Ο Ζεράρδ Πικέ ξέσπασε σε κλάματα για τα όσα διαδραματίζονται και τόνισε: «Συζητήσαμε παίκτες και ομάδα να παίξουμε. Ηταν δύσκολο… Μετά από αυτό που συνέβη ήταν η χειρότερη εμπειρία στην καριέρα μου. Ήταν μια δύσκολη μέρα. Υπήρχαν οικογένειες, παιδιά και παππούδες και η Αστυνομία και η Πολιτική Φρουρά επενέβησαν.

Ο κόσμος δεν προχώρησε σε καμία πράξη βίας, όμως όλοι είδατε τις συνέπειες» τόνισε ο Πικέ συγκινημένος και πρόσθεσε: «Είμαι και αισθάνομαι Καταλανός και είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους, για τη συμπεριφορά τους. Δεν υπήρξε πράξη επιθετικότητας, αντίθετα με την αστυνομία». Μάλιστα, ο αμυντικός έριξε και… βόμβα ενδεχόμενης αποχώρησης από την Ισπανία «Αν ο προπονητής ή κάποιος της Ομοσπονδίας σκέφτεται πως είμαι πρόβλημα, τότε θα φύγω πριν το 2018»

 

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Προηγούμενο άρθρο«Θέλουμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας»
Επόμενο άρθροΉττες για ΑΕΚ και Ολυμπιακό, νίκες για Λεβαδειακό και Ξάνθη