Ο προπονητής του Άρη Δημήτρης Σπανός, μίλησε στον Libero 107,4 και μεταξύ άλλων είπε πως δε βρέθηκε ο σέντερ φορ που έπρεπε να αποκτήσει η ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν μία ευκαιρία για τα παιδιά να ξεκουραστούν πριν μπούμε στην τελική ευθεία».

Για το ότι οριστικοποιήθηκε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος:

«Είναι σημαντικό γιατί μπορείς να προγραμματίσεις. Θα παρουσιαστούμε έτοιμοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Η ομάδα θα πορευτεί σαν να έχει παιχνίδια πρωταθλήματος, τα παιδιά θα συνεχίσουν την σκληρή δουλειά».

Για τα εργομετρικά:

«Έπρεπε να κάνουμε έλεγχο αν αυτά που κάναμε ήταν σωστά, αν τα δέχθηκαν καλά τα παιδιά. Τελικά κάναμε σωστά όπως έπρεπε, την προπόνηση. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση και όλα είναι πολύ καλά».

Για το αν τον άφησε ικανοποιημένο το παιχνίδι με τον Αιγινιακό:

«Με άφησε ικανοποιημένο η ομάδα. Αλλά υπάρχει διαφορά από ένα παιχνίδι με την ίδια ομάδα από ένα άλλο σε άλλη ημερομηνία με την ίδια ομάδα. Έχει διαφορές. Είναι φιλικό φυσικά, πρέπει ο Άρης πάντα να κερδίζει, το είπα από την αρχή. Ήταν καλή νίκη, πετύχαμε γκολ, τα φιλικά είναι βέβαια για να δεις πράγματα, που βελτιώθηκες, που χρειάζεσαι δουλειά. Δείξαμε βελτίωση, δείξαμε πάθος, είχαμε ρυθμό».

Για την αμυντική λειτουργία:

«Μία ομάδα για να πρωταγωνιστήσει, χτίζεται από την άμυνα. Στην επίθεση υπάρχει το ατομικό στοιχείο, γι’ αυτό οι αλλαγές γίνονται κυρίως εκεί. Ήταν στόχος να δέσουμε την άμυνα, πάνε καλά τα παιδιά και θα πάμε καλύτερα».

Για το αν πολλοί παίκτες του Άρη έπαιζαν στην Super League: 

«Αρκετά παιδιά από το ρόστερ του Άρη παίζουν σε ομάδες της Super League, η κατηγορία αλλάζει. Το τηλεοπτικό, το μάρκετινγκ, αυτά κάνουν την διαφορά».

Για το πόσο… ιδιαίτερη είναι η κατηγορία: 

«Δεν είναι τόσο ιδιαίτερη κατηγορία, όσο οι συνθήκες που παίζεται. Πέρυσι έγιναν πράγματα τα οποία ήταν εξόφθαλμα. Μιλάω αγωνιστικά, όχι εξωαγωνιστικά. Πρέπει να φυλάγεσαι, και αγωνιστικά πρέπει να λαμβάνεις και αυτά υπόψη σου. Πας σε μία έδρα που καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά και ίσως είναι προτιμότερο να μην χάσεις, παρά να μην κερδίζεις. Στην κατηγορία πιστεύω ότι αρκετά πράγματα είναι ρευστά και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος».

Για τον Πλατέλλα:

«Έπαιξα αντίπαλος του Πλατέλλα με την Παναχαική κόντρα στην ΑΕΚ, τέσσερις αγώνες. Έκανε την διαφορά. Σημαντικό ότι έχει παίξει σε μία ομάδα με μεγάλη φανέλα, έχει βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και ξέρει που είναι και τι πρέπει να κάνει. Μπορεί να μας δώσει λύσεις, ξέρει τι μπορεί να κάνει. Εκτός του Πλατέλλα έχουμε και άλλα παιδιά που μπορούν να δώσουν λύσεις».

Για το υλικό που διαθέτει η ομάδα:

«Υπάρχουν επιλογές, έχει πλούσιο ρόστερ η ομάδα. Καλό είναι να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι και να έχει πρόβλημα ο προπονητής ποιους θα επιλέξει. Αλλά έχουμε ποιοτικό ρόστερ και εξαιρετικούς παίκτες, επαγγελματίες που μπορούν να επιστρέψουν και γρηγορότερα».

Για το αν θα αποκτηθεί επιθετικός:

«Αυτό που είχα να πω το είπα εκεί που πρέπει. Συμφωνώ να πάρουμε ένα σέντερ φορ, αλλά ποιος θα είναι; Να πάρουμε έναν χειρότερο ή ίδιο με αυτούς που έχουμε, πετάμε τα χρήματα μας. Να κάνει την μεγάλη διαφορά το θέλουμε όλοι. Αλλά δεν βρέθηκε αυτός που έπρεπε»

Για τον Αντριατσίμα είπε:

«Ήταν εξαιρετική περίπτωση, τον θέλαμε, τα χρήματα που παραλίγο να συμφωνήσουμε ήταν αρκετά, δεν δέχθηκε τελευταία στιγμή. Τον έκανε πίσω… η Ελλάδα όχι ο Άρης. Είναι πολύ καλός παίκτης, άνετα έπαιζε στην Super League. Ο ξένος θέλει πολύ ψάξιμο, θέλει ειδική ανάλυση. Βλέπουμε παίκτες που έχουν κάνει εξαιρετικές χρονιές και έρχεται στην Ελλάδα και δεν μπορεί. Εγώ θα ήθελα έναν Έλληνα αλλά δεν βρέθηκε. Μακάρι να έχουν βάλει τα απαραίτητα γκολ τα παιδιά και να μην χρειαστεί να ψάξουμε τον Γενάρη».

Για το στοιχείο της ομαδικότητας: 

«Σε μία ομάδα, συγκεκριμένη όπως είναι ο Άρης, πρέπει να υπάρχει το ομαδικό πλάνο και μέσα από αυτό θα βγει η ατομικότητα. Παράδειγμα ο Σόουζα, ίσως κάποιοι να γκρίνιαζαν και μετά μέσα από την ομάδα βγήκε ένα παιδί με μεγάλη αξία. Αυτό είναι υγεία, αυτό είναι σοβαρή ομάδα. Μέσα από την ομαδική δουλειά να ξεχωρίσουν 3-4 ποδοσφαιριστές.

Όταν βλέπω να αποθεώνεται ένας παίκτης φοβάμαι. Προτιμώ να αποδοκιμάζεται στην αρχή και να αλλάξει στην πορεία».

Έπειτα είπε:

«Το να είσαι σε μία ομάδα όπως ο Άρης και να έχεις άγχος ή είσαι απροετοίμαστος ή απροπόνητος ή φοβάσαι οπότε δεν κάνεις. Θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να αρχίσουμε να κερδίζουμε».

Για τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος:

«Παίζει ρόλο το βατό πρόγραμμα, μία φορμαρισμένη ομάδα δεν έχει κάτι να φοβάται στην πρεμιέρα. Μετά την 4η αγωνιστική πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι φορμαρισμένη και δεν θα έχουμε θέμα με τα ντέρμπι. Στην αρχή θα θέλαμε ένα πιο βατό πρόγραμμα, με μικρομεσαίες ομάδες, να ξεκινήσουμε εντός έδρας αν γίνεται».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος και τα συνεχόμενα παιχνίδια: 

«Όταν εμείς ξεκινάμε να δουλεύουμε, δεν θέλουμε να κάτσουμε ούτε Τετάρτη, ούτε Κυριακή. Αυτό είναι το οξύμωρο της κατηγορίας, απορώ πως γίνεται αυτός ο προγραμματισμός».

Για το φιλικό που έχει οριστεί με τη Μπόκα: 

«Για μένα είναι ένα τεράστιο παιχνίδι για τον Άρη, τον κόσμο, την ιστορία του. Όταν θα γίνει λιγότερο θα μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά να το χαρεί ο κόσμος. Δεν θα έχουμε πρόβλημα όποτε και να γίνει αυτό το φιλικό, θα παίξουν όλοι οι παίκτες είναι δεδομένο».

Για το αν έχει αποφασίσει για το ποιοι θα είναι οι βασικοί: 

«Είναι λογικό, ένα μεγάλο κομμάτι της ενδεκάδας το ξέρω. Οι διαφορές θα είναι 1-2 παιδιά, τρία το πολύ. Έτσι μπορεί να κρατήσει την φόρμα της μία ομάδα. Εδώ βέβαια θέλει ιδιαίτερη διαχείριση. Δεν γίνεται να έχουμε 30 ποδοσφαιριστές και οι 20 να είναι πρωτοκλασάτοι και να μην έχουν χρόνο συμμετοχής. Αυτό όμως δεν είναι θέμα προπονητή, αλλά ποδοσφαιριστών, γιατί αν κάνουμε ένα λάθος μία φορά, δύο φορές, την τρίτη θα το δούμε. Κι εγώ θα βοηθήσω αν υπάρχει θέμα, και ο Παύλος Μυροφορίδης που είναι καλός σε αυτό το κομμάτι. Θα συζητήσουμε μαζί τους αν χρειαστεί. Αν υπάρχει ποδοσφαιριστής που δεν θα στεναχωριέται που δεν θα παίζει ενδεκάδα, δεν θα μας άρεσε αυτό».

Για τον Μιλούνοβιτς:

«Ο Μιλούνοβιτς προσπαθεί, μετά την διευθέτηση του θέματος του. Είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι αδικήθηκε. Τον αδίκησε τον εαυτό του. Σε αυτόν μίλησα ξεκάθαρα χωρίς παρεμβολές, να τον στέλνω από εδώ. Του είπα ότι το πρόβλημα είναι μόνο οικονομικό. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν παίκτη που θα παίρνει χρήματα που δεν μπορεί η ομάδα να του δώσει. Κατάλαβε τι του είπα, συνεχίζουμε, προχωράμε και μακάρι να αποδείξει ότι αξίζει θέση βασικού».

Για τον δυναμισμό που πρέπει να χαρακτηρίζει την ομάδα:

«Είναι έτσι, και αυτό είναι το στοιχείο που διαφέρει η μία κατηγορία από την άλλη. Πρέπει η ομάδα να βγάζει δυναμισμό. Πρέπει να βγάζει πάθος, δύναμη, καλή φυσική κατάσταση».

Για το αν θα λείπουν παίκτες στην πρεμιέρα:

«Πιστεύω ότι στην έναρξη όλα τα παιδιά θα είναι καλά, εκτός του Πίντο και του Ανάκογλου. Θα έχουμε το καλύτερο δυνατόν ρόστερ στην πρεμιέρα».

Για τον Ανάκογλου:

«Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω τον Ανάκογλου, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για μένα. Όλα έχουν να κάνουν με τον τραυματισμό του, αν είναι καλά θα βοηθήσει όπως έκανε με την ΑΕΚ. Είναι ένας σοβαρός τραυματισμός και πρέπει να κινηθούμε προσεκτικά. Τον υπολογίζουμε και τον περιμένουμε».

Για τον Στάθη Φρυλίγγο:

 «Ο κ. Στάθης, τον γνώρισα στον Απόλλωνα. Έχει ένα χαρακτηριστικό, είναι πιο σχολαστικός από το… Δημόσιο. Θα ξεκινήσει να φτιάξει τα δελτία, θα συλλαβίζει τα επώνυμα. Εγώ τον λέω… ψείρα αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύτιμοι, είναι 40 χρόνια στην δουλειά. Πήγε στα γραφεία θα έχει ρόλο. Η ομάδα είναι θωρακισμένη όσον αφορά τον ΚΑΠ, τους ξένους, την Λίγκα, τους κανονισμούς. Τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας, ο κόσμος σε λίγο θα τον ξεχάσει. Και πριν έρθει στον Άρη, όταν θέλαμε κάτι αυτόν παίρναμε τηλέφωνο. Είναι χαμηλών τόνων, δουλευταράς».

Προηγούμενο άρθροΔυο βδομάδες εκτός ο Τσόσιτς!
Επόμενο άρθροΚινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών ο Παναθηναϊκός λόγω…Ταυλαρίδη