Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά την ήττα του “Δικεφάλου” δήλωσε πως οι “ασπρόμαυροι” δε θεωρούσαν τον εαυτό τους φαβορί.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν δίκαιη η νίκη του Άρη διότι έδειξε μεγαλύτερη επιθυμία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι αυτό παίζει σημαντικότερο ρόλο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι ξεκάθαρο ότι χάσαμε πολλά ριμπάουντ και δεχθήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω 14 πόντους. Αυτό το νούμερο δεν καλύπτεται εύκολα, παρότι στην ομαδική άμυνα δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα. Η επιθυμία του Άρη να τρέξει πιο γρήγορα από εμάς τους έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουν προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι και για μας ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε μια ομάδα τόσο γρήγορα που να παίζει τόσο ποιοτικό μπάσκετ. Θέλουμε χρόνο αλλά σήμερα δεν δείξαμε την ενέργειά μας και θέληση».

Για το ότι έλειπε ο Κόνιαρης:

«Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό το κομμάτι. Μας έλειψε ένας παίκτης που βγάζει ενέργεια και είναι βασικός. Δεν θέλω να το προβάλω σαν δικαιολογία. Αν είχαμε τα άλλα συστατικά όπως ενέργεια και θέλησε, θα διεκδικούσαμε τη νίκη. Θα το συζητήσω με τους παίκτες, γιατί δεν τα είχαμε. Ειδικά σ’ ένα ντέρμπι αυτά τα στοιχεία είναι πρωτεύοντα και πρέπει να υπάρχουν χωρίς διαπραγμάτευση».

Για τον τραυματισμό του Τζόουνς, είπε:

«Το πιο πιθανό να είναι μυικός σπασμός από την ένταση».

Για τις προσθήκες του Άρη και αν αυτές έπαιξαν τον ρόλο τους:

«Έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα νέα παιδιά στη νίκη και στο ριμπάουντ. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Είχαμε προετοιμαστεί με αυτούς. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Από τη στιγμή που σταματήσαμε το επιθετικό τρανζίσιον τουΆρη στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μια προσπάθεια επιστροφής αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για την πρώτη εμπειρία που είχε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης:

«Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Υπήρχαν έντονα συναισθήματα και πριν αλλά από εκεί και πέρα μετράει το αποτέλεσμα και για μένα η δική μας μέτρια εμφάνιση».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ θεωρούνταν φαβορί:

«Δεν ξέρω από πού δόθηκε και τον λόγο. Σε ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ έχω την αίσθηση ότι δεν κερδίζει ο ποιοτικότερος. Δεν θεωρούσαμε τον εαυτό μας φαβορί».

Για τους Ντίλαρντ και Τζόουνς:

«Ο Τζόουνς δεν έχει καλά επιθετικά χαρακτηριστικά όπως ο Ντίλαρντ. Για μένα ήταν θετικός. Από τον Άρη ένα παιδί που κράτησε το σκορ σε όλη την προετοιμασία, ο Αθηναίου, είχε τέσσερις πόντους. Ο Άρης προσαρμόστηκε στον Ντίλαρντ».

Προηγούμενο άρθρο“Βάλαμε τον αντίπαλο στον ρυθμό μας”
Επόμενο άρθρο“Αν η ομάδα πάει στα βράχια, θα τους βαραίνει τεράστια ευθύνη”