Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη Παύλος Μυροφορίδης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε πως το φιλικό κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εγώ το ποτήρι το βλέπω μισογεμάτο. Στο φιλικό με την Μπόκα. Αν θεωρείς κάποιος ότι εμείς βάλαμε τα χέρια μας για να βγάλουμε τα μάτια μας, ας κοιταχτεί στον καθρέπτη δύο φορές. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ωραίο. Μας είπαν απατεώνες, κοπρίτες. Εγώ είπα ότι θα είναι αλητεία αν δεν γίνει το παιχνίδι. Αλλά θα πρέπει όλοι να είμαστε υποψιασμένοι. Στην Ελλάδα της κρίσης, τον μήνα Οκτώβριο, δεν έχει εισιτήρια επιστροφής ενώ βρήκαμε για 11 του μήνα ξαφνικά χανόντουσαν τα εισιτήρια. Μετά πήγαμε στις 18 του μήνα. Υπήρχαν εισιτήρια, ξαφνικά χανόντουσαν. Δεν ξέρω ποια είναι η δύναμη. Κυνήγι μαγισσών δεν θα παίξουμε. Εμείς σεβόμενοι τον εαυτό μας δεν θα το κάνουμε. Το φιλικό με την Μπόκα θα γίνει 8 Νοεμβρίου. Το επίσημο έγγραφο δεν έχει έρθει ακόμη. Μου έχουν έρθει όμως τα εισιτήρια. Το δύσκολο ήταν να βρούμε εισιτήρια. Αυτό είναι εξωπραγματικό. Όλον τον Οκτώβριο δεν υπήρχαν εισιτήρια».

Έπειτα είπε:

«Δεν είναι ότι πήγαμε σ’ ένα πρακτορείο. Τα εισιτήρια τα κλείνει το πρακτορείο της Μπόκα. Τα λεφτά, περίπου 70.000 ευρώ, είχαν σταλεί από τις 20 Αυγούστου. Το δύσκολο δεν είναι να βρεις το εισιτήριο αλλά να το πληρώσεις. Το ερευνήσαμε. Κάναμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε. Όταν βλέπεις μια μέρα να υπάρχουν 70-80 εισιτήρια και ξαφνικά την επόμενη μέρα να έχουν μείνει 4. Η Μπόκα έφτασε στο σημείο να έρθει σπαστά στη Θεσσαλονίκη. Ακούσαμε πολλά. Όταν κάποιος προσπαθεί να διαβάλει μια κατάσταση, αν αυτό πιστεύει ότι πρέπει να κάνει, καλά κάνει. Το επαναλαμβάνω ότι σε κυνήγι μαγισσών δεν θα μπούμε. Ο καλύτερος κριτής είναι ο κόσμος ο οποίος μπορεί να ξεμπροστιάσει κάτι που φαίνεται αληθοφανές».

Για τα όσα ειπώθηκαν για το γεγονός ότι η Μπόκα δε θα έρθει με βασικούς ποδοσφαιριστές:

«Βγήκε ο καθένας και είπε την… παπαριά του. Δεν θα έρθει ο ένας, ο άλλος. Ρε παιδιά εμείς δεν ζητήσαμε τον Ρικέλμε αλλά το σήμα της Μπόκα. Εμένα δεν με ενοχλεί ποιος ποδοσφαιριστής θα έρθει. Εγώ θέλω να γίνει ένα γκάλοπ σε αυτούς που γκρινιάζουν, αν ξέρει έστω έναν ποδοσφαιριστή της Μπόκα. Δημιουργούμε θέμα δίχως κανένα λόγο. Αντί λοιπόν να διαφημίσουμε το καλό, εμείς πιάνουμε το καλό για να το δηλητηριάσουμε».

Για το αγωνιστικό:

«Καλώς ή κακώς έπρεπε να μιλήσω για κάποια πράγματα γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές πουθενά. Πριν από περίπου τρεις μήνες άρχισε να δημιουργείται μια ομάδα η οποία κατά την προσωπική μου άποψη είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Έχουν γίνει πολλά πράγματα σε αυτό το διάστημα τα οποία μια μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να διαφημίζει, οπότε εμείς δεν μπορούσαμε να τα προβάλουμε. Κάποια πράγματα δεν είναι έτσι όπως μεταφέρονται. Έχω ένα κακό σαν άνθρωπος. Όσο σκληρό κι αν είναι κάτι που γράφεται, αν είναι αλήθεια δεν έχω πρόβλημα. Όταν όμως δεν είναι αλήθεια, μ’ ενοχλεί πολύ. Αυτή τη στιγμή είμαστε καλά τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι με βήματα προόδου. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μια ομάδα γνωρίζοντας ότι είχε θέματα από πέρυσι και μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται. Βλέπω ότι αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω γιατί ενοχλεί αυτό που κάνουμε. Ο καθένας έχει την κρίση του κι εύχομαι εμείς στο τέλος να κριθούμε όπως πρέπει».

Για τον ερχομό του Φριλίγγου και τον Πίντο:

«Έχω ακούσει να λένε ότι ο Άρης δεν πήρε φορ, να είστε σίγουροι ότι ο Άρης όποιους παίκτες ήθελε, τους έχει. Εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε την επόμενη μέρα κι αυτή δεν δημιουργείται με ευχολόγια. Πρέπει να είναι ρεαλιστής και πραγματιστής. Δεν θα διαφημίσουμε ποτέ αν πληρώθηκε η ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν κάποια κενά σε σχέση με την περσινή περίοδο τα οποία καλύπτονται. Έχουμε πάρει όλοι το θέμα του Πίντο για να γιγαντώσουμε μια άρρωστη κατάσταση. Δεν είναι έτσι. Υπάρχει συνεννόηση με το αρμόδιο όργανο, είναι διαδικαστικό θέμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δίνεται έμφαση σ’ ένα θέμα που δεν πρέπει. Ασχολούνται κάποιοι με το γιατί ήρθε ο Φριλλίγος στον Άρη. Είναι άνθρωπος που έχει τη γνώση. Όταν θα γινόταν η πατάτα θα μας έβγαζαν στο εκτελεστικό. Εμείς την πατάτα προσπαθούμε να προλάβουμε. Όλες οι ομάδες αυτή τη στιγμή διοικούνται με έναν τρόπο. Εδώ ερχόμενος είδα πράγματα όπου υπήρξε πρωτοβουλία ανθρώπων να βοηθήσουν κι αυτό είναι πρωτόγνωρο. Εμείς όμως ψάχνουμε μόνο αίμα».

Για τον Καρυπίδη:

«Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Δεν θα πλέξω το εγκώμιο του Καρυπίδη αλλά οφείλουμε όλοι να παραδεχθούμε ότι ο Καρυπίδης πληρώνει τα λάθη του. Αργά αλλά τα πληρώνει. Νιώθω ότι είμαι σε μια ομάδα και μέσα μου νιώθω ότι πληρώνονται δύο ομάδες».

Για τα όσα ζει στον Άρη:

«Το πρόβλημα των ομάδων πάντα είναι οι ομάδες οι ίδιες. Όταν οι ίδιες οι ομάδες κάνουν το πρέπει σε θέλω, αυτομάτως αλλάζουν πολλά πράγματα. Αυτό που ζω στον Άρη είναι μεγάλη δίψα απ’ όλους στο να πετύχει αυτό που δημιουργείται. Είναι σημαντικό να διψούν και οι γύρω. Εγώ βλέπω ότι εντός κι εκτός ομάδας υπάρχει αυτή η δίψα».

Για το γιατί καθυστέρησε η επέμβαση του Πίντο:

«Δεν ξέρω ποιος είπε τι; Εμένα δεν μου τηλεφώνησε κανείς για τον Πίντο. Αν ήμασταν κοπρόσκυλα, υπογράφοντας συμβόλαιο ο Πίντο και λόγω του ότι είχε αλλάξει διαβατήριο το προηγούμενο δίμηνο, έγινε λάθος στο διαβατήριό του. Το συμβόλαιό του ήταν άκυρο. Αν ο Άρης απαρτιζόταν από κοπρόσκυλα θα μπορούσε να του πει ότι αυτό το χαρτί είναι παλιόχαρτο. Βρήκαμε τον τρόπο χωρίς να υπάρχουν ασφάλειες. Το παιδί έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κυρίως γραφειοκρατικά ζητήματα. Το ότι άργησε να γίνει συμφωνώ 1000%, αλλά σας εξηγώ τι έγινε για να κάνει την επέμβαση. Ο Άρης δεν θα σωθεί από τα 3-4 χιλιάρικα που θα κοστίσει η επέμβαση».

Προηγούμενο άρθροΤιμάται σήμερα ο Σαββίδης
Επόμενο άρθροΈνα γεμάτο πρωινό στη Νέα Μεσημβρία (vid)