Με τους βαθμούς της νίκης κατάφερε να αποδράσει ο Παναθηναϊκός από το ΣΕΦ επικρατώντας του Ολυμπιακού με 68-71 στη “μητέρα των μαχών”.

Οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίστηκαν χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, κατάφεραν να πάρουν κάποιες διαφορές, ωστόσο στο τέλος το “τριφύλλι” κατάφερε να…αποδράσει με τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πραγματοποιώντας ένα σερί 8-0 στο τέλος της περιόδου βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 11-15 με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει εν τέλει να προηγηθεί με 16-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ρίβερς πέτυχε στα…γρήγορα επτά πόντους αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τον Τόμπσον κι έτσι στο 17′ ήταν μπροστά στο σκορ με 33-29. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται με 40-36.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε καλύτερος και κατάφερε να πάρει κάποιες διαφορές (47-51 στο 28′) με τον Ολυμπιακό στο τέλος του δεκαλέπτου να είναι και πάλι μπροστά στο σκορ με 54-52. Στο 28ο λεπτό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έστειλε στα αποδυτήρια τον Κώστα Παπανικολάου καθώς ο παίκτης του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές για μια φάση κι έτσι ολοκλήρωσε πρόωρα το παιχνίδι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Τόμπσον και ΜακΛιν έκαναν ένα σερί 7-0 για τους γηπεδούχους φτάνοντας τη διαφορά στους +9 (61-52 στο 32′). Οι Σίνγκλετον και Ρίβερς όμως με τα τρίποντά τους κατάφεραν να βάλουν μπροστά τον Παναθηναϊκό με 66-67 δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 40′.

Λίγο πριν το τέλος και πιο συγκεκριμένα 54” ο Γκιστ σκόραρε με follow για το 66-69 έπειτα από ασίστ του Καλάθη ο οποίος κατάφερε να κλέψει τη μπάλα. Ο Πασκουάλ δεν έκανε φάουλ και ο ΜακΛιν σκόραρε μετά το επιθετικό ριμπάουντ για το 68-69. Σ’ αυτήν τη φάση φαίνεται να έχει γίνει φάουλ στον παίκτη του Ολυμπιακού το οποίο όμως δε δόθηκε ποτέ.

Έπειτα ο Τζέιμς Γκιστ με πολύ μεγάλη ψυχραιμία, κατάφερε το “δυο στα δυο” από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, με το 68-71 να είναι το τελικό σκορ.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο“Ακόμη τρεις βαθμοί” (pic)
Επόμενο άρθρο“Στους διαιτητές δεν πρέπει να μιλάει κανείς”