Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Μίκαελ Σκίμπε μίλησε στο Metropolis και μεταξύ άλλων είπε πως παρακολουθεί την πορεία του Δημήτρη Πέλκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως νιώθει μετά την πρόκριση στα μπαράζ: 

«Είμαι πολύ χαρούμενος, βρισκόμαστε, πλέον, στον δρόμο για τη Ρωσία αν και έχουμε μια δύσκολη διαδικασία μπροστά μας».

Για το πώς μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας:

 «Δεν κάναμε καλά προκριματικά για το προηγούμενο Euro, όμως η ομάδα διαθέτει καλούς παίκτες. Καταφέραμε να κάνουμε την ομάδα πιο ανταγωνιστική και την φτιάξαμε μια αληθινή Εθνική Ελλάδας».

Για το ότι κατάφερε να κάνει την Εθνική οικογένεια:

«Ήταν πολύ εύκολο. Τα παιδιά έχουν ικανότητες και είδαν ότι είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν. Παράλληλα, υπήρχαν και μεγάλα κίνητρα με μεγαλύτερο όλων να παίζεις για την Ελλάδα. Πλέον είμαστε έτοιμοι για τη Ρωσία».

Για το αν επιθυμεί κάποια συγκεκριμένη ομάδα στα μπαράζ:

«Δεν είναι εύκολο να εξηγήσω ποια ομάδα είναι εύκολη ή δύσκολη. Όλες είναι ικανές ομάδες, γι’ αυτό προέχει να είμαστε εμείς ανταγωνιστικοί με όποιον κι αν κληρωθούμε. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Όποια κι αν είναι θα την αντιμετωπίσουμε».

Για τον ΠΑΟΚ και τη φετινή Super League:

«Είναι πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Θεωρώ ότι φέτος έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό για τον τίτλο».

Για την πιθανότητα που υπάρχει να αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη η Εθνική: 

«Είναι ενδιαφέρον να παίξουμε σε μια διαφορετική πόλη. Η Εθνική είναι ομάδα όλων των Ελλήνων και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξουμε σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, όπως είναι η Θεσσαλονίκη».

Για το γιατί δεν καλείται ο Πέλκας:

«Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στη θέση του. Τον παρακολουθώ, πάντως. Είναι νέος και τον ξέρω πολύ καλά».

Προηγούμενο άρθροΟι Πορτογάλοι για Βλαχοδήμο
Επόμενο άρθροΒρίσκεται λύση με Ταυλαρίδη