Διαβάστε αναλυτικά από το paokfc.gr την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη, με την οποία έγινε η έναρξη του 1st Business Conference που διοργανώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Makedonia Palace.

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σας καλωσορίζω στην Θεσσαλονίκη και το Makedonia Palace στο πρώτο Business Conference με θέμα τις επενδύσεις στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο ΠΑΟΚ διοργανώνει αυτό το συνέδριο με σκοπό να αναδείξει τις δικές του πτυχές γύρω από το θέμα και να αναδείξει την επιθυμία του συνεχής ανάδειξης του Συλλόγου, αλλά και του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα γενικότερα. 

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τους χορηγούς, αλλά και οι ίδιοι χρειάζονται τον αθλητισμό. Πολλές φορές οι χορηγίες δεν μπορεί να υπολογίζονται καθαρά με οικονομικά κριτήρια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, είναι εξαιρετικά δημοφιλές και είναι ένα ισχυρό εργαλείο και δεν πρέπει να υπερκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την κοινωνία. 

Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι του κόσμου έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις.. Κάθε χρόνο τα έσοδα είναι πολύ μεγάλα. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο εξέλιξης για τον κάθε σύλλογο. Αυτό οδηγεί σε νέες δρόμους εξέλιξης και ανάπτυξης για τους χορηγούς και τους συλλόγους.

Από την άλλη πλευρά τα κριτήρια προς τους παράγοντες είναι πολύ αυστηρά. Στις σημερινές συνθήκες το ποδόσφαιρο πρέπει να μπει σε νέους δρόμους εξέλιξης και ανάπτυξης. Πρέπει να ξεπεράσει τις «αρρώστιες» και να γίνει ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο. 

Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα παρακολουθούμε την διαδικασία της εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει ξεκινήσει ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με καινούργιους διαιτητές, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους. Ο ΠΑΟΚ ήταν από αυτούς που έβαλαν τα θεμέλια για να γίνουν αυτές οι κινήσεις. 

Είναι ένα γεγονός που με κάνει πολύ περήφανο. Δεν έχουμε πετύχει ακόμα όλους τους στόχους μας. Έχουμε πολύ δουλειά και δρόμο μπροστά μας. Έχω όμως να σας πω ένα πράγμα: πάντα θα επιμένουμε στην τήρηση των κανόνων στο ποδόσφαιρο. 

Η τύχη με έφερε στον ΠΑΟΚ, την στιγμή που ο Σύλλογος ήταν στον γκρεμό. Τώρα πλέον είναι ελεύθερος από χρέη και οικονομικές υποχρεώσεις. Παράλληλα έχει παρθεί απόφαση για να χτιστεί ένα καινούργιο γήπεδο, και δεν θα σταματήσουμε σε αυτό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει ο καλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο management, στην οργάνωση, τις υποδομές, εξέλιξης της ακαδημίας και εξέλιξης της σχέσης με τους φιλάθλους. 

Εμείς αργά ή γρήγορα θα κάνουμε τον σύλλογό μας ανεξάρτητο. Ελπίζω οι σημερινές απόψεις και ιδέες που θα διατυπωθούν στο συνέδριο θα μας βοηθήσουν στην διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει για την οργάνωση και ανάπτυξη του Συλλόγου μας. 

Θέλω να σας ευχηθώ να απολαύσετε ένα ενδιαφέρον συνέδριο και να υποσχεθώ ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο στις υλοποίηση των αρχών της διαφήμισης στο ποδόσφαιρο, που θα επηρεάσουν το άθλημα στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα» .

Προηγούμενο άρθρο“Όταν λέμε Τούμπα λέμε ναός”
Επόμενο άρθροΟι Πορτογάλοι για Βλαχοδήμο