Ο παίκτης της ΑΕΚ Άρνορ Τρίστασον, μίλησε στην κάμερα της Nova και αναφερόμενος στα εκτός έδρας παιχνίδια, δήλωσε πως πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι παίζουν πάντα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ότι η Ισλανδία θα είναι στο Μουντιάλ:

«Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, είναι φανταστικό να είσαι στο Μουντιάλ. Είναι η πρώτη φορά για μας και είμαστε η μικρότερη χώρα που το καταφέρνει».

Για το γεγονός ότι παίζει στην Εθνική αλλά όχι και τόσο συχνά στην ΑΕΚ παρά την καλή προετοιμασία που έκανε:

«Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Στην Εθνική είναι διαφορετικά. Η ΑΕΚ πάει καλά και είναι δύσκολο να αλλάξει η ενδεκάδα που κερδίζει. Πρέπει να είσαι υπομονετικός, επαγγελματίας και να εμπιστεύεσαι την διαδικασία και τον προπονητή».

Για το ότι η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε μετά από ήττα:

«Πάμε σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε. Χάσαμε το προηγούμενο ματς, όμως όλες οι καλές ομάδες χάνουν κάποια στιγμή. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, ανήκει στο παρελθόν, κοιτάμε το μέλλον και να πάρουμε τους τρεις πόντους στο επόμενο παιχνίδι».

Για το αν θα ήθελε να μείνει στην ΑΕΚ για πολλά χρόνια: 

«Είμαι εδώ τώρα για έναν χρόνο. Αν νιώσω καλά και αρχίσω να παίζω γιατί όχι;».

Για το αν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το ποδόσφαιρο της Αυστρίας:

«Σίγουρα σαν χώρα προτιμώ την Ελλάδα. Ποδοσφαιρικά είναι διαφορετικές οι χώρες. Στην Αυστρία το πρωτάθλημα στηρίζεται περισσότερο στην δύναμη, στην Ελλάδα είναι πιο τεχνικό. Είναι παρόμοια πρωταθλήματα, αλλά στην Αυστρία παίζει μεγαλύτερο ρόλο η φυσική κατάσταση και αυτή είναι η βασική διαφορά».

Για το που νιώθει πιο άνετα, με δεδομένο ότι η Εθνική του βασίζεται πιο πολύ στην δύναμη:

«Δεν θα έλεγα ότι η Ισλανδία βασίζεται μόνο στην δύναμη. Είμαστε όμως σκληροί, παίζουμε αμυντικά και είμαστε καλοί σε αυτό. Στην Σουηδία όμως που βρισκόμουν παίζαμε πολύ επιθετικά, οπότε μου αρέσει να γυρνάω πίσω και να βοηθάω την ομάδα, παρ’ όλο που είμαι επιθετικός παίκτης. Μου αρέσει να αμυνόμαστε ομαδικά και μετά να επιτιθόμαστε».

Για το αν μπορεί να αγωνιστεί σε άλλη θέση:

«Ήρθα εδώ σαν εξτρέμ. Όμως μπορώ να παίξω δεξιά, αριστερά, επιτελικός αλλά και σαν επιθετικός. Μου ταιριάζουν και οι τέσσερις αυτές θέσεις».

Για τα προβλήματα της ΑΕΚ εκτός έδρας: 

«Δεν ανησυχώ, αλλά είναι δύσκολο να προετοιμαστείς απέναντι σε μικρότερες ομάδες. Πρέπει να είσαι ακόμα πιο επαγγελματίας, πρέπει να σκέφτεσαι σαν να παίζεις με τον Ολυμπιακό. Οι μικρότερες ομάδες θέλουν πολύ να σε κερδίσουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να διεκδικήσουμε τον τίτλο και αυτός είναι ο στόχος μας».

Για το ότι η ομάδα του δέχεται συχνά τέρματα στα τελευταία ματς:

«Παίζουν ρόλο οι τραυματισμοί, αλλά οι παίκτες που έρχονται πρέπει να είναι έτοιμοι και γι’ αυτό προπονούμαστε σκληρά, όλοι θέλουν να παίξουν».

Για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του:

«Οι κινήσεις που κάνω από πίσω προσπαθώντας να βρω χώρο ανάμεσα στις γραμμές και να βρω τους συμπαίκτες μου».

Για το ποιος είναι ο κύριος ανταγωνιστής για τον τίτλο:

«Ο ΠΑΟΚ τώρα τα πηγαίνει καλά, ο Ολυμπιακός είναι καλός, ο Πανιώνιος επίσης. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, αλλά εμείς θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Δεν σκεφτόμαστε ποιος άλλος μπορεί να το κερδίσει, εμείς θέλουμε να το κερδίσουμε».

Για το αν θα πανηγυρίσει με τρόπο…ισλανδικό σε περίπτωση που η ΑΕΚ κατακτήσει τον τίτλο:

«Ο πανηγυρισμός είναι ισλανδικός αλλά οι οπαδοί μας έχουν τα δικά τους συνθήματα. Τους εμπιστευόμαστε ότι θα ετοιμάσουν κάτι καλό για μας».

Για τα δώρα των αντιπάλων και αν επηρέασαν πριν την Τρίπολη:

«Ίσως είναι επικίνδυνο όταν είσαι σε αυτή τη θέση. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, ό, τι κι αν κάνουν οι άλλες ομάδες. Πρέπει να σκέφτεσαι μόνο τι θέλει η ΑΕΚ και αυτό είναι οι τρεις πόντοι. Αν παίρνουμε τους τρεις πόντους θα είμαστε στην κορυφή».

Προηγούμενο άρθροΝίκη του Άρη επί της Ζιέλονα Γκόρα στο Ch.League
Επόμενο άρθρο«Να δημιουργήσουμε έναν ανεξάρτητο ΠΑΟΚ» (vid)