Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μέσω live συνέντευξης στα κανάλια της Nova, είπε μεταξύ άλλων πως ο κόσμος είναι μια μεγάλη βοήθεια.

Αναλυτικά:

«Η Λάρισα έχει καλούς παίκτες σαν μονάδες, αλλά ακόμα δεν έχει το σύνολο που πρέπει. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι όπως και όλα τα άλλα. Η ΑΕΛ έχει γίνει πιο σφιχτή με τον καινούριο προπονητή.»

Για τoν κόσμο και το αν περιμένει στήριξη στο παιχνίδι με τη Λάρισα:

«Μακάρι να έχουμε την ίδια στήριξη. Την ίδια υποστήριξη στην ομάδα και να είναι τόσο κόσμια όπως και με τον ΠΑΣ. Επειδή ακολουθούν ντέρμπι όποτε τους θέλουμε στο γήπεδο και υπάρχει το ενδεχόμενο τιμωρίας.

Πιστεύω ο κόσμος πως είναι μια μεγάλη βοήθεια προς την ομάδα. Μόνος του κακά τα ψέματα δεν μπορεί, αλλά είναι μεγάλη βοήθεια που θα δώσει περισσότερη ζωή στο σύλλογο. Ευελπιστούμε κάποιοι να εκτιμήσουν αυτό το όνομα που λέγεται Παναθηναϊκός και να σταθούν κοντά του.

Είναι τόσο μεγάλα τα χρέη που ο κόσμος από μόνος του δεν μπορεί. Για να πούμε και την αλήθεια, δεν μπορεί να ζητάς απο κάποιον να βάλει λεφτά να σε βοηθήσει όταν δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η πιθανότητα να σωθείς. Αυτό να πούμε πρώτα στον κόσμο. Για μένα πρέπει να βγουν κάποιοι και να μιλήσουν, όχι μέσω δημοσιευμάτων αλλά με το πρόσωπο τους στον κόσμο και να τους πουν: “κύριοι θέλουμε τη βοήθεια σας, αυτό είναι το πλάνο μας για να σωθεί η ομάδα”.  Αν δεν υπάρχει σωτηρία να βγεις και να το πεις, γιατί να δημιουργήσεις πρόβλημα και στον κόσμο που θέλει να βοηθήσει. Είναι σημαντική η στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτός».

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ρωτήθηκε για τα νούμερα που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας:

«Δεν τρόμαξα με τους αριθμούς των χρεών. Τους ήξερα»

Έπειτα είπε:

«Νομίζω πως πρώτη φορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού και γενικά μεγάλης ομάδας δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος σε ομάδα. Θεωρητικά υπάρχει αυτή τη στιγμή και είναι ο κύριος Αλαφούζος. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να είναι πιο κοντά:

«Ο Σιλά μπορεί να καλύψει τον Ζέκα, αλλά θέλει να μάθει το στιλ παιχνιδιού. Το μόνο που με κάνει να είμαι αισιόδοξος είναι η ατομική ποιότητα. Οι παίκτες έχουν διάθεση και θέλουν να μάθουν».

Τέλος, ο Ουζουνίδης που πριν λίγο καιρό είχε τα γενέθλια του ανέφερε πως ως δώρο θα ήθελε:  «Την υγεία μας και η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Η ομάδα να βρει κάτι για να την οδηγήσει εκεί που της αρμόζει»…

Πριν τη live συνέντευξη ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στην κάμερα της Nova και μεταξύ άλλων είπε πως έχει γίνει κουραστική η όλη κατάσταση.

Αναλυτικά:

Για τα οικονομικά θέματα: 
“Να τα αποφύγουμε λίγο αυτά. Τα διαβάζουμε συνέχεια. Κάποια στιγμή κουραζόμαστε να τα διαβάζουμε συνέχεια. Τα προβλήματα τα ξέρουμε, τις λύσεις δεν ξέρουμε. Να τις βρούμε πρώτα όσο μπορούμε και μετά μπορούμε να πούμε περισσότερα”.

Για το αν τους έχει κουράσει η όλη κατάσταση: 
“Είναι κουραστικό θα έλεγα. Για όλους. Και για εμάς. Όσο και να θέλεις και να λες ότι δεν σε απασχολούν, δεν σε ενοχλούν, δεν είναι ότι καλύτερο αντί να διαβάζεις μια άσχημη κριτική για τον προπονητή ή τους παίκτες, να διαβάζεις για την ομάδα. Δεν είναι καλό αυτό. Πρέπει όσο μπορούμε εμείς να ξεφύγουμε. Σίγουρα είναι το πιο βασικό αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν άλλοι ν’ ασχολούνται μ΄αυτά και ας κοιτάξουν να βρουν τις λύσεις να βοηθήσουν την ομάδα”.

Για το αν έχει αναλάβει και χρέη ψυχολόγου: 
“Δεν θα έλεγα ότι είναι διπλός ρόλος. Είναι μια κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη. Σίγουρα όταν έρχεσαι στο Κορωπί προσπαθείς όσο γίνεται να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Δεν είναι εύκολο αυτό. Προσπαθούμε όσο μπορούμε όλοι μας να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Δεν είναι εύκολο αυτό. Σίγουρα μας επηρεάζει, είναι κάτι που μας ενοχλεί και δεν μας αρέσει. Είναι όμως μια πραγματικότητα και πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτή”.

Για το αν υπάρχει συσπείρωση εκτός του αγωνιστικού κομματιού: 
“Ξέρετε τα προβλήματα κάποιες φορές συσπειρώνουν καλύτερα μια ομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι τόσο φανερό που το καταλαβαίνουν όλοι. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις στους παίκτες. Είναι τόσο φανερό και έντονο που δεν χρειάζεται. Έχουμε ένα καλό γκρουπ με καλά παιδιά και σωστούς επαγγελματίες που όσο μπορούν προσπαθούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους”.

Για τις αντοχές του ίδιου:
“Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να παραιτηθώ. Δεν είναι μια καλή κατάσταση για κανέναν επαγγελματία να δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι μια πραγματικότητα. Έχω μάθει να προσαρμόζομαι με την πραγματικότητα, όχι μ’ αυτό που θα ήθελα να έχω. Υπάρχουν αυτά τα δεδομένα και οφείλω εγώ και τα άλλα παιδιά να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.

Για το αν κρατιέται χάρις σ’ αυτόν συσπειρωμένη η ομάδα: 
“Όχι δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εδώ. Είναι το τιμ, οι παίκτες. Και οι παίκτες το κρατάνε. Γιατί αν αρχίσουν να φεύγουν οι παίκτες πόσο να το κρατήσεις; Θα μπούνε σε μια σειρά τα πράγματα, όσο εφικτό είναι αυτό. Μακάρι να βρεθούν οι λύσεις. Τα προβλήματα είναι φανερά. Το να τα τονίζουμε συνέχεια δεν αλλάζει κάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρούμε λύσεις. Το να λέμε συνέχεια τα προβλήματα δεν κερδίζουμε κάτι. Οι λύσεις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Ευελπιστούμε ότι ίσως τις επόμενες μέρες θα βρεθεί κάτι. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις, να τρέχουμε κάποια πράγματα ώστε να παίρνουμε ανάσες. Πόσο θα κρατήσουν αυτές οι ανάσες δεν το γνωρίζει κανείς”.

Για το αν έχει επικοινωνήσει κάποιος με τον Ουζουνίδη για να του εξηγήσει το πως και το γιατί: 
“Όχι δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία. Αυτό που έχετε γράψει. Είχα μια ενημέρωση από τον οικονομικό διευθυντή και τον κύριο Βλάχο για τα οικονομικά δεδομένα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο”.

Για άλλους ανθρώπους πέραν της νυν διοίκησης ή κάποιους άλλους: 
“Όχι δεν υπάρχει κάτι. Είναι κάτι που δεν θέλω και εγώ. Εγώ είμαι προπονητής. Δεν είμαι τεχνικός διευθυντής, δεν είμαι κάτι άλλο. Θέλω να ασχολούμαι με την ομάδα όσο μπορώ”.

Για τον Βλαχοδήμο και το αν ήθελε να μείνει μέχρι το καλοκαίρι: 
“Βέβαια θα ήθελα. Από εκεί και πέρα όμως όταν είσαι σε δυσκολίες δεν είσαι εσύ που αποφασίζεις, άλλοι το κάνουν. Άλλοι αυτοί που δίνουν τα χρήματα, άλλοι αυτοί που έχουν τις επιλογές. Ο Οδυσσέας ανεξάρτητα αν θα μείνει ή όχι είναι ένα παιδί που έχει πολλά προσόντα. Είναι ένα παιδί που πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί πολύ περισσότερο. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Δεν μπορείς να πεις εύκολα όχι σε τέτοιες συγκυρίες. Παίρνεις αυτό που παίρνεις αυτή τη στιγμή και βλέπουμε. Του εύχομαι είτε μείνει, είτε φύγει να κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα γιατί είναι ένα παιδί σοβαρό, που δουλεύει πολύ και μακάρι να εξελιχθεί. Είναι χαρά για όλους μας να προχωρήσει στην καριέρα του”.

Για το ότι θα φύγουν κι άλλοι παίκτες και αν αισθάνεται εκτεθειμένος στους παίκτες που έφερε: 
“Σίγουρα εκτίθεσαι στους ποδοσφαιριστές και στους συνομιλητές που είχες. Επειδή γράφονται πολλά, ότι θα ξεπουληθεί η ομάδα, ότι θα φύγουν πολλοί παίκτες δεν είναι στόχος μας αυτός. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα του Παναθηναϊκού μόνο μ’ αυτό το πράγμα. Με πωλήσεις αυτή τη στιγμή μπορείς να λύσεις κάποια θέματα που υπάρχουν τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι η φετινή χρονιά. Τα χρέη που υπάρχουν από προηγούμενες χρονιές είναι το πρόβλημα. Αν μιλάμε μόνο για τη φετινή χρονιά μπορούν με μια-δυο κινήσεις να βρεθούν οι λύσεις και να προχωρήσει η ομάδα. Δεν είναι καλό σε κάποιο παίκτη που προσπαθείς να φέρεις στην ομάδα, να του πεις σε τέσσερις μήνες: ξέρεις κάτι δεν πήγε καλά, αναγκαστικά πρέπει να φύγεις. Θα το δούμε όμως. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε μέσα από το αγωνιστικό κομμάτι. Λύσεις θα βρεθούν ώστε να προχωρήσει η ομάδα. Δεν είναι όμως αυτή η λύση που θα σώσει την ομάδα. Άλλα πράγματα θα την σώσουν και αυτά πρέπει να τα βρουν άλλοι και όχι εμείς”.

Για το ποιοι θα δώσουν τη λύση: 
“Μακάρι να τους ήξερα. Δεν τους ξέρω. Κακά τα ψέμματα, όλοι στηριζόμαστε στο όνομα Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η αλήθεια, να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, ένα μεγάλο Brandname. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε ζωή κάθε μέρα στην ομάδα. Είπατε ότι έχουν γίνει πολλές μεταγραφές. Και τι θα κάναμε; Θα μέναμε χωρίς παίκτες; Το έχω πει πολλές φορές το λέω ακόμα μία τελευταία. Όλα όσα έγιναν δεν έγιναν από μένα. Δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει μεταγραφές, που να μην θέλει να βελτιώσει την ομάδα του. Αν κάποιος σου πει δεν μπορώ. τότε δεν το κάνεις. Εμένα δεν μου είπε κάποιος δεν μπορώ. Από το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά πράγματα. Μειώθηκε πάρα πολύ το μπάτζετ και μόνο στο αγωνιστικό κάναμε μεγάλη οικονομία στην ομάδα και με τις αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονταν. Παίκτες που θα κόστιζαν 3-4 εκατομμύρια οι αποδεσμεύσεις τους, βρέθηκε μια φόρμουλα να φύγουν με 600.000-700.000 ευρώ. Αυτά δεν τα υπολογίζει κανείς; Τι έχουμε κάνεις εμείς για την ομάδα; Δεν είμαστε εμείς όμως αυτοί που μπορούμε να τρέξουμε τέτοια θέματα. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα. Δεν μπορεί ο Χ προπονητής ή τεχνικός διευθυντής ή όπως λέγεται να κάνουν πολλά πράγματα. Εμείς κάναμε αυτό που μας ζητήθηκε και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι θα έπρεπε. Δεν μας είπε κανείς μην κάνετε μεταγραφές. Τα έξοδα της ομάδας έχουν μειωθεί πάρα πολύ με τις αποδεσμεύσεις. Ένα παράδειγμα είναι του Ρινάλντι, που θα μπορούσε να στοιχίσει 3-3,5 εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια. Ένας παίκτης που δεν υπολογιζόταν στην ομάδα έφυγε με 600.000-700.000 ευρώ Το να γλυτώνεις 2 εκατ. είναι λίγο; Έχουν γίνει πολλά πράγματα που δεν τα ξέρει ο κόσμος. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως κάναμε πολλά περισσότερα πράγματα απ’ αυτά που μας ζητήθηκαν”.

Για το ότι μπορούσε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου να κάνει μεταγραφές και μετά ήρθε η παραίτηση του Αλαφούζου: 
“Όχι δεν υπήρχε καμία ένδειξη αποχώρησής του”.

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: 
“Νομίζω μας έκανε καλό η διακοπή. Είχαμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών, οπότε κερδίσαμε χρόνο να δουλέψουν, να έρθουν πιο έτοιμοι. Μπορεί με την ΑΕΛ να μην τους έχουμε, αλλά να είναι διαθέσιμοι στα υπόλοιπα ματς. Αν υπήρχαν παιχνίδια το προηγούμενο διάστημα θα είχαμε αρκετά προβλήματα, θα είχαμε αρκετές απουσίες. Σιγά σιγα μαζευόμαστε, κάποια μικροπροβλήματα που μας προέκυψαν θεωρώ ότι θα είναι έτοιμοι. Μιλάω για Άλτμαν, Καμπέσας. Ο Τσάβες από την επόμενη βδομάδα θα μπει και αυτός με την ομάδα. Δουλέψαμε κάποια πράγματα. Στο προηγούμενο ματς προσπαθήσαμε να παίξουμε 4-3-3. Σίγουρα είχαμε κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι μας. Το ότι κερδίσαμε δεν σημαίνει ότι ήταν όλα καλά. Υπήρχαν πράγματα που δείξαμε ότι θέλουν δουλειά. Τα προσπαθήσαμε. Να ξέρουμε κ αυτό και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν σημαίνει ότι θα παίζουμε από εδώ και πέρα 4-3-3 ή 4-4-1-1. Το καλό είναι ότι αυτές τις μέρες είχαμε χρόνο να βελτιώσουμε κάποια πράγματα έτσι ώστε να ξερουμε και σ’ αυτό το στυλ παιχνιδιού τι πρέπει να κάνουμε”.

Για το αν οι νέοι παίκτες έχουν μπει στο κλίμα: 
“Σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα τώρα. Πολλές φορές εύκολα κάνουμε κριτική ή κάποιον παίκτη δεν είναι καλά ή είναι καλά. Είναι παίκτες που στις προηγούμενες ομάδες τους έχουν δείξει την ποιότητά τους και την αξία τους. Εγώ έχω υπομονή. Δεν επηρεάζομαι από ένα καλό αποτέλεσμα ή από ένα άσχημο. Ξέρω ποια είναι η αξία των παικτών. Ξέρω ότι μπορούν να κάνουν καλύτερα πράγματα, ότι κάποια παιδιά είναι φυσιολογικό να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν δικαιολογίες που μπορείς να τους δώσεις. Πρέπει σιγά σιγά να παίρνουμε αποτελέσματα έτσι ώστε να κερδίζουμε χρόνο με την έννοια ότι δεν θα μείνουμε πίσω βαθμολογικά. Ο στόχος μας δεν είναι να κρατηθούμε στην κατηγορία, αλλά να είμαστε ψηλά. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε και να υποτιμάμαμε τόσο πολύ τον Παναθηναϊκό. Ότι έχουμε τα οικονομικά προβλήματα δεν σημαίνει ότι θα είναι μια καλή δικαιολογία για όλους εμάς, για τον προπονητή, για τους παίκτες  ότι λόγω των προβλημάτων δεν μπορούμε να έχουμε καλό πρόσωπο στο γήπεδο. Ο στόχος μας είναι να παέι ο Παναθηναϊκός όσο πιο ψηλά γίνεται. Και αυτό θα γίνει μέσα από τη δουλειά και κερδίζοντας τους αγώνες”.

Προηγούμενο άρθρο“Δεν έχω ψάξει ποτέ δικαιολογίες”
Επόμενο άρθροΑπών ο Κουτρουμπής από την προπόνηση του Παναθηναϊκού