Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ, είπε μεταξύ άλλων πως οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά υποστήριξε:

«Νομίζω ότι για μας ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κάναμε πολύ εύκολα λάθη αν και νομίζω ότι μπορούσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, στο δεύτερο δεκάλεπτο κυρίως κάναμε λάθη αβίαστα που θα έπρεπε να τα αποφύγουμε. Στην άμυνα δεχθήκαμε πολύ εύκολα lay up από τα γκαρντ της ΑΕΚ».

Στη συνέχεια, είπε:

«Ξέραμε ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που θέλει να τρέξει στο γήπεδο και διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ και ορμάει στο επιθετικό ριμπάουντ, καταφέραμε ελέγξουμε αυτό τον τομέα.

Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε τα ποσοστά μας μειώσαμε τα ποσοστά της ΑΕΚ. Κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, οταν περάσαμε μπροστά πήραμε ψυχολογία και ασχέτως που η ΑΕΚ πήρε το τελευταίο σουτ αυτό προέκυψε από δίκη μας νευρικότητα. Θέλουμε δουλειά ακόμα λέω στα παιδιά να μη βιάζονται, θέλω να τους πω συγχαρητήρια και να συγχαρώ και τον κόσμο που μας ώθησε στην νίκη και θέλω να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα».

Για τον Αθηναίου:

«Ξέρουμε τι παίκτης είναι και για αυτόν τον φέραμε. Κάποιες φορές είναι λίγο βιαστικός και ενθουσιώδεις γι’αυτό και θέλουμε δουλειά για να έχουμε συνολικά ως ομάδα πολύ καλύτερη εικόνα στη συνέχεια».

Για το ότι ο Άρης δε μπορεί να ελέγξει επιθέσεις 24”:

«Είναι πρόβλημα όλης της ομάδας και όχι μόνο των γκαρντ. Πρέπει να το βελτιώσουμε χωρίς πανικό. Προτιμώ η ομάδα να χάσει μια επίθεση 24” με ηρεμία και να γυρίσει να παίξει στο πέντε εναντίον πέντε που οι περισσότερες ομάδες σε αυτό το κομμάτι παιχνιδιού έχουν 45% ευστοχία ενώ αν γινόταν κάτι βιαστικά θα τρώγαμε 100% καλάθι».

Για το πως έχασε ο Άρης στον Κόροιβο:

«Το χαρίσαμε το παιχνίδι, μπήκαμε νωθροί δεν ήμασταν σκληροί. Ο Κόροιβος ήθελε πάρε πολύ την νίκη, νομίζαμε ότι θα έρθει η μπάλα μόνη της ή ότι θα μπει μόνη της, ήταν ένα παρά πολύ καλό μάθημα για εμάς για αυτό και στα επόμενα δυο παιχνίδια εμφανιστήκαμε πολύ καλύτεροι. Επίσης το ξέρετε και εσείς ότι όταν μια ομάδα κάνει μια τέτοια ήττα στο επόμενο παιχνίδι εμφανίζεται…δράκος».

Για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το καλεντάρι των Εθνικών ομάδων:

«Τι να πω για αυτό το θέμα τα έχω πει, το να παίζουν οι παίκτες στην εθνική είναι πολύ καλό για τα παιδιά και θα πρέπει να βρεθεί λύση, δεν είναι ρομπότ θέλουν ξεκούραση, αλλά όχι να μην παίζουν στις Εθνικές γι’αυτό οι Αμερικανοί έστειλαν την καλύτερή τους ομάδα».

Προηγούμενο άρθρο“Σε λίγους μήνες θα επανέλθω”
Επόμενο άρθροΗμέρα επιστροφών!