Ο Νταβίντ Φουστέρ μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 και μεταξύ άλλων είπε πως ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε φοβισμένος στο Κάμπ Νόου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πως περνάει στην Ισπανία και αν του λείπει η Ελλάδα:

«Πλέον μένω στη Μαδρίτη, περνάω πολύ ωραία. Μπορώ να απολαύσω την οικογένεια μου και πράγματα που δεν μπορούσα όσο καιρό ήμουν ποδοσφαιριστής. Φυσικά και μου λείπει η Ελλάδα, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις».

Για το πως του φάνηκε να βλέπει τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο το Βαλβέρδε: 

«Είναι σαν να παίζουν αντίπαλοι δύο φίλοι. Από τη μία ο Ερνέστο Βαλβέρδε που έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό και έχει αγαπήσει και προσφέρει στην ομάδα. Ξαφνικά βρέθηκε αντίπαλός του, να προπονεί μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

Για το ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στον Ολυμπιακό του τώρα και της εποχής που έπαιζε ο ίδιος: 

«Η διαφορά του χθεσινού Ολυμπιακού, σε σχέση με την εποχή που έπαιζα εγώ, είναι ότι έλειπε η φιλοδοξία. Κάτι που είχαμε εμείς όταν πηγαίναμε σε μεγάλες έδρες στην Ευρώπη. Προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι, να δείξουμε κάτι. Είδα φοβισμένο τον Ολυμπιακό. Προσπαθούσε όσο μπορούσε να κρατήσει την ισοπαλία, αλλά και μετά την αποβολή του Πικέ, δεν είδα την παραμικρή διάθεση από τους παίκτες, να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει κάτι αν αγωνιζόταν πιο επιθετικά: 

«Δεν ξέρω αν θα είχε πετύχει κάτι, αλλά αν δεν προσπαθήσεις δεν ξέρεις αν μπορείς τα καταφέρεις. Ακόμα και μετά την αποβολή του Πικέ ο Ολυμπιακός είχε πάλι στο μυαλό του, να μην δεχθεί πολλά γκολ, παρά να δημιουργήσει και να βγει μπροστά».

Για το αν παρακολουθεί τον Ολυμπιακό:

«Παρακολουθώ προσεκτικά τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορώ να δω τα παιχνίδια, γιατί είναι πολύ δύσκολο αυτό στην Ισπανία».

Για την εμφάνιση των Ανδρούτσου και Νικολάου: 

«Είναι πάρα πολύ ωραίο και αισιόδοξο να βλέπουμε δύο πιτσιρικάδες που προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, να υπερασπίζονται τα χρώματα της ομάδας και σε αυτή την ηλικία να παίζουν στο Champions League. Ο Νικολάου προσπάθησε πολύ, είχε την ατυχία να βάλει το αυτογκόλ, αλλά μετά σημείωσε μία γκολάρα. Ο Ανδρούτσος προσπάθησε κι αυτός στα άκρα, αλλά ήταν μόνος του. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον, αυτός είναι ο τερματοφύλακας του ο Προτό».

Για το αν μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να κατακτήσει το Champions League: 

«Φυσικά η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις μεγάλες υποψήφιες για να κατακτήσει τον τίτλο. Υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί αντίπαλοι, οι οποίοι θα παλέψουν, αλλά έχει πολύ καλό ρόστερ γεμάτο με ποιότητα και ο Βαλβέρδε δείχνει ότι μπορεί να τους διαχειριστεί σωστά και να τους οδηγήσει. Το μέλλον του Βαλβέρδε θα είναι λαμπρό στην Μπαρτσελόνα. Εύχομαι να τον δω να έχει κατακτήσει το Champions League».

Για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ισπανία: 

«Είναι κρίμα το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κατάσταση. Η πολιτική έχει καταφέρει να χωρίσει την Ισπανία. Είναι σαν ένας πόλεμος ανάμεσα στην Ισπανία και τους Καταλανούς. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας πόλεμος ανάμεσα στους Καταλανούς, σε αυτούς που θέλουν την ανεξαρτησία και σε αυτούς που δεν την θέλουν. Δεν θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί όλο αυτό. Η Καταλονία είναι μέρος της Ισπανίας. Είμαι τελείως αντίθετος με την ανεξαρτησία, αλλά είμαι και τελείως αντίθετος με όσα έγιναν στους δρόμους της Βαρκελώνης».

Για το ότι ο κόσμος θέλει να αναλάβει πόστο στον Ολυμπιακό: 

«Προετοιμάζομαι γενικότερα για να συνεχίσω από διαφορετικά πόστα την καριέρα μου. Κάνω μαθήματα για να γίνω προπονητής και θα κάνω ένα μάστερ για να γίνω τεχνικός διευθυντής. Θα δείξει ο χρόνος τι θα συμβεί. Θα το δούμε στο μέλλον».

Για το αν θα έρθει στο γήπεδο στον επαναληπτικό με τη Μπαρτσελόνα:

«Θα το ήθελα πάρα πολύ, το είχα σκεφτεί από την αρχή, αλλά έχει προκύψει μία υποχρέωση που μάλλον θα με εμποδίσει. Ίσως έρθω με την Γιουβέντους την τελευταία αγωνιστική».

Προηγούμενο άρθρο“Υπερβολική η αποβολή του Πικέ”
Επόμενο άρθρο“Ήμουν στη χειρότερη Μίλαν της ιστορίας”