Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου μίλησε στο ΣΠΟΡ FM και μεταξύ άλλων είπε πως ο Μάνταλος είναι ένας παίκτης που δύσκολα αντικαθίσταται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εγχείριση και τον χρόνο απουσίας του Μάνταλου: 

«Ήταν μια μεγάλη ατυχία για τον Πέτρο στο άλλο πόδι απ’ αυτό που είχε τραυματιστεί την προηγούμενη φορά. Δυστυχώς θα αναγκαστούμε να τον στερηθούμε τουλάχιστον για έξι μήνες. Μιλάμε για ρυθμό αγώνων και όχι για προπονήσεις. Η αποκατάσταση μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό ξεκινά από την επόμενη μέρα. Πιστεύουμε ότι θα φτάσει στο στάδιο να είναι έτοιμος μετά από έξι μήνες».

Για το αν αυξάνονται οι πιθανότητες ρήξης χιαστού στο ένα πόδι αν έχεις υποστεί και στο άλλο:

 «Όχι, δεν αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθεις κάτι τέτοιο. Απλώς υπάρχει ένα μεγαλύτερο ρίσκο γιατί προστατεύεις το “καλό” γόνατο και το έχεις επιβαρύνει περισσότερο. Πιο πολύ αυτό είναι, διότι δεν υπάρχει στατιστικός αριθμός που να δείχνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες».

Για το αν μπορεί να μην επανέλθει στο ζενίθ των δυνατοτήτων του: 

«Υπάρχουν πιθανότητες, βέβαια. Εκείνο που μας κάνει όμως αισιόδοξους είναι οι παίκτες που επιστρέφουν. Για παράδειγμα ο Λαμπρόπουλος, που ήταν χειρουργημένος για δεύτερη φορά έχει επανέλθει πλήρως. Έχει να κάνει με πολλά πράγματα αυτό που συζητάμε. Με την κράση, με το πρόγραμμα αποκατάστασης, με την ψυχολογία του, με την ιδιαίτερη κατάσταση κάθε αθλητή».

Για το αν είναι εύκολο να αντικατασταθεί: 

«Υπάρχουν κάποιοι παίκτες σε μια ομάδα οι οποίοι δεν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν. Ο Μάνταλος είναι ένας τέτοιος παίκτης. Το τελευταίο διάστημα είχε δείξεi όλα εκείνα τα στοιχεία του αρχηγού και του ηγέτη της ΑΕΚ. Υπάρχουν παίκτες να καλύψουν το κενό -θα δοθούν ευκαιρίες και στον Μπακασέτα και στον Γαλανόπουλο- αλλά ας μην κρυβόμαστε. Ένας Παπαϊωάννου, ένας Σιδέρης, ένας Δομάζος και ένας Μαύρος δεν αντικαθίσταται. Και ο Μάνταλος είναι τέτοιος παίκτης για την ΑΕΚ».

Για το αν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να υπάρξουν τραυματισμοί όπως του Μάνταλου λόγω των συνεχόμενων αγώνων: 

«Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Έχει γίνει πολύ γρήγορο και σκληρό. Αυτό επιβαρύνει πολύ τον αθλητή. Γι’ αυτό υπάρχει το ροτέισον, για να αποκαθιστούν οι παίκτες τις δυνάμεις τους. Όλοι οι παράγοντες συντελούν στην επικινδυνότητα για τραυματισμό, κάτι που συμβαίνει και με τα γήπεδα».

Για την πορεία της ΑΕΚ μέχρι τώρα: 

«Είμαι ευχαριστημένος. Η ομάδα έχει μεν κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά βρίσκει τον δρόμο της. Βλέπω παιχνίδια που παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και αυτό μου αρέσει».

Προηγούμενο άρθρο“Θα θυμάμαι αυτήν τη νύχτα όταν σταματήσω την καριέρα μου”
Επόμενο άρθροΟ Αρετόπουλος στο ΟΑΚΑ!