O Kωνσταντίνος Μητσάκης γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας πριν από 53 χρόνια. Είναι ένας γνωστός και καταξιωμένος ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος, ο οποίος δημοσιογραφεί στον Ημερήσιο και Ειδικό Τύπο εδώ και δυο δεκαετίες. Αυτό ίσως το γνωρίζατε. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε είναι πως έκανε μία διαδρομή 16.450 χιλιομέτρων οδηγώντας μία Honda CRF1000L Africa Twin (χορηγία της εταιρείας Σαρακάκη – επίσημο εισαγωγέα – διανομέα της Honda moto στην Ελλάδα).

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου 2017 μία συναρπαστική περιπέτεια στους δρόμους της Ασίας, με σκοπό να «ενώσει» οδικώς την Αθήνα με την Τζακάρτα. Ταξιδεύοντας με την Honda CRF1000L Africa Twin από την Ελλάδα έως την εξωτική Ινδονησία, ο Έλληνας αναβάτης οδήγησε σε μία διαχρονική διαδρομή Ιστορίας και Πολιτισμού, τον περίφημο «Δρόμο του Μεταξιού», την πανάρχαια εμπορική οδό που ακολουθούσαν κάποτε τα καραβάνια, όταν από την μυθική Ανατολή έφερναν το πολύτιμο μετάξι και τα εξωτικά μπαχαρικά στις αγορές της Δύσης.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού «TRANS – ASIAN 2017», ο Κωνσταντίνος Μητσάκης διέσχισε συνολικά 8 χώρες (Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Μιανμάρ, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Ινδονησία), ενώ οι κυριότερες πόλεις που φιλοξένησαν το οδοιπορικό του Έλληνα αναβάτη στην κίτρινη ήπειρο ήταν η Άγκυρα, η Ερζερούμ, η Εσφαχάν, η Κερμάν, η Κουέτα, η Λαχώρη, το Νέο Δελχί, το Βαρανάσι, η Μανταλέι, η Γιανγκόν, η Μπανγκόκ, η Τζωρτζ-Τάουν, η Μεντάν, η Πάλεμπανγκ και η Τζακάρτα.

Ο αναβάτης της Honda CRF1000L Africa Twin Κωνσταντίνος Μητσάκης, αναφερόμενος στο μεγάλο αυτό ταξιδιωτικό – οδοιπορικό, δήλωσε: «Το ‘TRANS – ASIAN 2017’ ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι, για το οποίο χρειάστηκε πολύπλευρη προετοιμασία και προσεκτικός σχεδιασμός. Στην διαδρομή των 16.450 χιλιομέτρων, οι αντιξοότητες που κλήθηκα να ξεπεράσω ήταν πολλές. Διέσχισα όλη την περιοχή του Δυτικού και Κεντρικού Πακιστάν με ένοπλη στρατιωτική συνοδεία, για λόγους προστασίας μου από τυχόν επιθέσεις των Ταλιμπάν και του ISIS. Βρέθηκα αντιμέτωπος με ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, καθώς στην έρημο Βελουχιστάν (Ιράν – Δυτικό Πακιστάν) ο υδράργυρος φλερτάριζε τους 55 ο βαθμούς Κελσίου, ενώ πιο ανατολικά (Ινδία, Μιανμάρ,Ταϊλάνδη, Μαλαισία) ήταν εποχή βροχών και επικρατούσαν μουσώνες.
Καθοδόν προς την ινδονησιακή πρωτεύουσα, χρειάστηκε να αντιπαλέψω επίσης με τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν σε ορισμένες χώρες, τις περίπλοκες γραφειοκρατικές – τελωνειακές διατυπώσεις των συνόρων, την κάκιστη ποιότητα των καυσίμων, την αστική εγκληματικότητα των μεγάλων πόλεων και με τις ποικίλες γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής (έρημοι, τροπικά δάση, νησιωτικά συμπλέγματα). Αλλά τελικά, οδηγώντας με όραμα και επιμονή την λευκή Honda CRF1000L Africa Twin, κατάφερα να ολοκληρώσω με επιτυχία άλλον έναν ταξιδιωτικό άθλο, καλύπτοντας την διηπειρωτική διαδρομή των 16.450 χιλιομέτρων μέσα σε 68 ημέρες.»

 

ΠΗΓΗ: SDNA

Προηγούμενο άρθροΝικητής ο Ζανότι, σε ρόλο… Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ο Ζιν, 73ος ο Τζωρτζάκης (vid)
Επόμενο άρθρο“Δέκα στα δεκαεφτά” ο ΠΑΟΚ