O Άρης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και γνώρισε την ήττα με 49-56 στο Nick Galis Hall, μένοντας εκτός τελικού.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη αγωνίστηκαν πολύ σκληρά στην άμυνα και κράτησαν τον Ολυμπιακό στους 56 πόντους, όμως το κακό τους παιχνίδι στην επίθεση και ο «καυτός» Γιάνις Στρέλνιεκς δεν του επέτρεψαν να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν με την καλή τους άμυνα να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα το σκορ μην επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να ξεφύγει.

Η επίθεση της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη όμως, δεν βρέθηκε σε ιδανική μέρα, καθώς πέτυχε μόλις 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 14 στο δεύτερο. Έτσι η ανάπαυλα έφερε τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού με 22-28.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι άστοχες. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Αρης αλλά κυρίως ο Ολυμπιακός σκόραραν με τρίποντα, όμως η ποιότητα του Στρέλνιεκς έδωσε την πιο κρίσιμη στιγμή το προβάδισμα των 9 πόντων στον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν με 40-38 και 42-41 κατέθεσαν στο τέλος τα όπλα και γνώρισαν την ήττα-αποκλεισμό με 49-56 από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 8-14, 22-28, 32-37, 49-56

Αρης (Παναγιώτης Γιαννάκης): Βασιλόπουλος 4, Ουίβερ 4, Μπένσον 9, Μπελ 6, Βον 9, Τσαϊρέλης 4, Μούρτος 1, Αθηναίου 1, Πέτγουεϊ 3

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 3, Παπανικολαόυ 1, Ρόμπερτς 6, Τόμπσον 7, ΜακΛιν 6, Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 4, Στρέλνιεκς 11 (3/5 τριπ.), Μάντζαρης 5

Προηγούμενο άρθροΧιμένεθ: “Είμαι υπερήφανος, σήμερα νικήσαμε με την καρδιά”
Επόμενο άρθροΠέφτει η αυλαία στη Λιβαδειά