Ο Μίκαελ Σκίμπε στη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι με την Κροατία, δήλωσε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρέπει να δείξει εντός του γηπέδου ότι είναι ανταγωνιστικό.

Αναλυτικά:

Για τους παίκτες που θα λείψουν: 

«Φυσικά μας λείπουν κάποιοι ποιοτικοί παίκτες και είναι σίγουρα πρόβλημα για μας. Αλλά από την άλλη μεριά έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες και παίκτες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο και γι αυτό είμαι σίγουρος ότι όσοι παίξουν θα τους αντικαταστήσουν περίφημα. Επίσης, κόντρα σε έναν αντίπαλο με πολλούς καλούς παίκτες, πρέπει να παίξουμε με κοντά τις γραμμές, να μην του δώσουμε χώρους, να μην τον αφήσουμε να παίξει γρήγορα και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει από την Κροατία:

«Όλη την ομάδα, κάθε παίκτη του ρόστερ. Υπάρχουν καλοί παίκτες σε όλες τις γραμμές, πρέπει να προσέξουμε όλους τους αντιπάλους».

Για το ότι η Κροατία δεν έχει καλή παράδοση κόντρα στην Ελλάδα:

«Δεν ενδιαφέρομαι για την στατιστική».

Για το τι περιμένει αύριο:

«Καλό θα είναι να βάλουμε ένα γκολ, αυτό θέλουμε όποτε παίζουμε εκτός έδρας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και όπως είπε και ο Σωκράτης δεν χρειάζονται πολλά λόγια, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο».

Για την τιμωρία του Μανωλά:

«Είμαι δυσαρεστημένος από αυτή την απόφαση, φυσικά και είναι άδικη. Σχεδόν σε κάθε ματς στον κόσμο, όταν νικάς, προσπαθείς να κερδίσεις ορισμένα δευτερόλεπτα, όπως κάναμε και εμείς στην Κύπρο. Οπότε ένας παίκτης πήρε αυτή την κάρτα και δεν έπαιξε στο επόμενο παιχνίδι. Είναι πολύ άδικο που η FIFA πήρε αυτή την απόφαση, δεν είναι σωστό να κοιτάς ένα βίντεο και να αποφασίζεις για το τι συνέβη πριν από αρκετές εβδομάδες μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον».

Για το αν έχει έναν ιδιαίτερο προσωπικό λόγο για να επιστρέψει στο Μουντιάλ, 16 χρόνια μετά:

«Φυσικά και θα είναι υπέροχο να επιστρέψω σε ένα Μουντιάλ, είναι ότι καλύτερο για έναν παίκτη και έναν προπονητή. Έχουμε υψηλό κίνητρο όλοι μας ενόψει αυτής της προοπτικής».

Για το αν το δυνατό στοιχείο της Κροατίας είναι η επίθεσή της:

«Νομίζω ότι η κροατική ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες στην επίθεση αλλά δεν είναι κακή και στην άμυνα. Δέχθηκαν μόλις 4 γκολ σε έναν δυνατό όμιλο και αυτό γιατί δουλεύουν σωστά σαν ομάδα. Νομίζω και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα, περιμένουμε δύο καλά παιχνίδια και θα δούμε στο τέλος τι θα έχει συμβεί».

Για τους πιθανούς αντικαταστάτες του Μανωλά και την κατάσταση του Τοροσίδη:

«Έχουμε καλούς παίκτες στην άμυνα, τον Παπαδόπουλο, τον Ρέτσο, έχουμε λύσεις, το θέμα είναι να δούμε τι θα γίνει και με τον Σωκράτη και ελπίζω να τον έχουμε μαζί μας. Ακόμη και αν δεν παίξει ούτε αυτός όμως, έχουμε παίκτες. Για τον Τοροσίδη θα πρέπει να τον δούμε στην προπόνηση ώστε να δούμε την κατάστασή του».

Για τους παίκτες που θα λείψουν:

«Είναι κρίμα για όλους όσους δεν θα έχουμε μαζί μας. Κάποιες φορές δεν είναι δύσκολο να αντικαταστήσεις έναν παίκτη, αλλά είναι πάντα κρίμα όταν ένας παίκτης τραυματίζεται τόσο σοβαρά. Δεν είναι ατυχές μόνο για εμάς σαν Εθνική, αλλά πρώτα για τον ίδιο και για την ομάδα του».

Προηγούμενο άρθρο“Παίζουμε πάντα σαν να μην υπάρχει αύριο”
Επόμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη ο Αθανασιάδης