Ευτυχής στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα δηλώνει ο Ρόμπιν Λουντ, αλλά δεν κρύβει πως αποτελεί για τον ίδιο φιλοδοξία να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Φινλανδός μίλησε σε μέσα ενημέρωσης της πατρίαδας του και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό και τη συνεργασία του με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Αναλυτικά είπε:

Για το ρόλο του στον Παναθηναϊκό: «Έχω αναλάβει περισσότερες ευθύνες στην ομάδα, κάτι που ήθελα. Έχω παίξει ουσιαστικά σε όλα τα παιχνίδια, ωστόσο σαν ομάδα πάμε πολύ καλά εντός έδρας, αλλά εκτός έδρας είναι πιο δύσκολα. Έχουν υπάρξει αλλαγές στο ρόστερ μας σε σχέση με πέρσι, αλλά πιστεύω πως έχουμε ακόμη καλό υλικό και θα πρέπει να παίζουμε καλύτερα».

Για τη συνεργασία του με τον Ουζουνίδη: «Ο κόουτς μού αρέσει. Μας έχει κάνει ένα και δεν υπάρχει κανένας παίκτης πάνω από τους άλλους. Όλους τους υπολογίζει το ίδιο».

Για το κλίμα που εισπράττει από τον κόσμο: «Είναι ήρεμα, αλλά πολλές φορές ο κόσμος σε σταματά στο δρόμο, ειδικά αν έχεις παίξει καλά, και σε επευφημούν. Μπορεί να δεις αντιδράσεις αν έχει χάσει η ομάδα. Ο κόσμος ζει έντονα το ποδόσφαιρο εδώ».

Για το κλίμα στα ντέρμπι: «Υπάρχει μεγάλο μίσος ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και το κλίμα στα ντέρμπι είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ πριν έρθω. Η ένταση χτυπά κόκκινο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ακόμη και στα παιχνίδια που προηγήθηκαν οι οπαδοί μας τραγουδούσαν πως δεν τους ένοιαζαν αυτά, αρκεί να νικούσαμε τον Ολυμπιακό».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το επίπεδο του πρωταθλήματος με έχει εκπλήξει με το πόσο καλό είναι και όλες οι ομάδες είναι καλές. Φυσικά υπάρχουν μεγάλες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και τα εκτός έδρας ματς είναι δύσκολα για όλους. Στα εντός έδρας ματς οι μικρές ομάδες κλείνονται. Κάποια γήπεδα είναι πολύ μικρά, αλλά τα μεγάλα είναι πραγματικά πολύ όμορφα».

Για το μέλλον του: «Πάντα βάζω στόχους και όταν τους πετυχαίνω βάζω καινούριους. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε ένα από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα στο μέλλον και θα δούμε αν τα χρήματα είναι αρκετά».

Προηγούμενο άρθρο“Ο κόσμος θα συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο”
Επόμενο άρθροΗ βόλτα των διεθνών στο Ζάγκρεμπ (vid)