Ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο εκδήλωσης παραχώρησε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε ότι ο κόσμος θα συσπειρωθεί περισσότερο μετά την “επίθεση” στον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν είναι πρόκληση η προεδρία:

«Κοιτάξτε τον Ολυμπιακό τον γνωρίζω. Ήμουν 21 χρόνια στην ομάδα, σε διάφορα πόστα, τη Super League τη γνωρίζω ήμουν δύο χρόνια πρόεδρος. Αυτό το μικρό διάστημα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος θα μπορώ να βοηθήσω στην εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ χωρίς να υστερήσω στα καθήκοντά μου ως δήμαρχος του Πειραιά, που είναι η πρώτη μου δουλειά, η βασική μου υποχρέωση, η βασική μου επιθυμία αλλά επαναλαμβάνω ότι γνωρίζω πολύ καλά και τον χώρο του Ολυμπιακού ώστε να μπορέσω αυτούς τους λίγους μήνες που πιστεύω ότι θα είμαι να μπορέσω να βοηθήσω.

Είναι τιμητική θέση κατ’ αρχάς. Το να έχεις περάσει στη ζωή σου από την προεδρική θέση του Ολυμπιακού, είναι τιμητικό. Πρόκληση δεν θα το έλεγα, έχω εργαστεί πάρα πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό και σε υψηλό επίπεδο ως μέχρι και αντιπρόεδρος και στη Λίγκα για δύο χρονιές ως πρόεδρος. Ήταν ένας κύκλος εργασιών τον οποίο τον γνωρίζω και επαναλαμβάνω δε είναι πρόκληση γιατί θεωρώ ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πολύ σύντομα θα είναι στη θέση του και θα ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόρδρος γιατί το δικαιούται και όπως είπα ειναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας».

Για τη μεταβίβαση των μετοχών:

«Δεν έχω εικόνα, τα πράγματα θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες».

Για το ότι τυγχάνει της καθολικής αποδοχή του κόσμου: 

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος καθολικής αποδοχής. Ο κόσμος του Ολυμπιακού κρίνει τον καθένα από τη θέση του και τη δουλειά του. Αλλιώς κρίνει τους ιδιοκτήτες και τους προέδρους, αλλιώς κρίνει τα στελέχη του. Εκπροσώπησα τον Ολυμπιακό όσο καλύτερο μπορούσα, εκτιμήθηκε αυτό και θα κριθώ από αυτό το διάστημα που καλούμαι να αναλάβω την πορεία του. Θα πάει καλά όμως. Είναι το πιο οργανωμένο κλαμπ στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

Για τη συσπείρωση που υπάρχει και για όσους χτυπούν τον Ολυμπιακό:

«Όσοι νομίζουν ότι χτυπώντας με τον οποιοδήποτε τρόπο τον Ολυμπιακό θα πετύχουν κάτι είναι λάθος. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τον Ολυμπιακό όταν τον χτυπάς και οι Ολυμπιακοί αισθανόμαστε αδικημένοι, συσπειρωνόμαστε  και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Υπήρχε αυτή η συσπείρωση δεν είναι τωρινή. Με την απόφαση αυτή, η οποία παραπέμπει τον κύριο Μαρινάκη, βεβαίως ο κόσμος θα συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο».

Για το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο:

​«Είμαστε όλοι ενωμένοι σ΄αυτήν την επίθεση και να μην παρεξηγείτε. Μπορεί να είναι επίθεση από ανταγωνιστές, μπορεί να είναι επίθεση από άλλους. Ο Ολυμπιακός έχει τον περισσότερο κόσμο, το καλύτερο γήπεδο, το καλύτερο υλικό, έχει τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του που που δαπανά τα περισσότερα χρήματα και τον έχει καταστήσει παντοδύναμο και εδώ αλλά και τον έχει κάνει αξιόλογο κλαμπ, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, για την Ευρώπη. Αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι θα πάμε καλά».

Προηγούμενο άρθρο“Θα σημαίνει πολλά για εμάς η νίκη”
Επόμενο άρθροΛουντ: «Θα ήθελα να αγωνιστώ σε ένα από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα»