Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Άρη είπε μεταξύ άλλων ότι ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πετύχαμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη. Για πολλούς λόγους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο και με τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι που δίνει άλλη διάσταση στην νίκη. Είχαμε μεγάλη νευρικότητα στο πρώτο μέρος, δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό στην επίθεση μας. Αφήσαμε λίγο χρόνο ώστε να ηρεμήσουμε την ομάδα στο ημίχρονο και αυτό φάνηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Πιστεύω ότι αυτά που καταφέραμε εκεί ήταν μέσα από την άμυνα μας. Πετύχαμε πολλούς αιφνιδιασμούς.

Το μόνο που δεν καταφέραμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε την πίεση και να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κερδίσουμε. Αν είχαμε καλύτερη ψυχολογία, το ματς θα τέλειωνε πιο εύκολα και θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Με το διαφορετικό σχήμα που δοκίμασε ο κόουτς Γιαννάκης, μας δημιούργησε εκνευρισμό και ακόμα περισσότερο μερικά μεγάλα σουτ που έβαλε η αντίπαλη ομάδα. Πιστεύω ότι ο Λίνος που έβαλε ένα μεγάλο σουτ και η ποιότητα των Ελλήνων παικτών καθόρισε το αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει πιο εύκολα το παιχνίδι όμως δεν παίζαμε μόνοι, υπήρχε και άλλη ομάδα στο γήπεδο. Το κομμάτι που πρέπει να διαχειριστούμε είναι η πίεση γιατί παλεύουμε σε μία κατάσταση δύσκολη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε τώρα και να πατήσουμε στην γη και να συμβαδίσουμε με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς από διάφορες συγκυρίες παίξαμε με δύο ξένους. Ο Ντίλαρντ κόπηκε και ο Κρουμπάλι είναι τραυματίας. Η νίκη αυτή θα δώσει αυτοπεποίθηση. Δεν κερδίσαμε την Τετάρτη απέναντι στην Τενερίφη όμως η σημερινή νίκη παίρνει μεγάλη αξία γιατί θέλαμε να κερδίσουμε πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που είναι η δυναμική του συλλόγου και θέλουμε υγιή κόσμο στο γήπεδο.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και όλοι εδώ λένε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα και η ιδέα αυτή θέλει την κατάλληλη υποστήριξη. Η ομάδα έχει ένα μεγάλο βάρος χωρίς να υπάρχει λόγος. Κάνουμε μία προσπάθεια καινούργια και δύσκολη με τα όποια προβλήματα έχουμε. Και πιστεύω ότι υπάρχει πίεση μεγάλη και αυτό φαίνεται και μέσα στο παιχνίδι μας. Γλιστράμε, χάνουμε εύκολα καλάθια. Και το σημερινό είναι καθρέφτης. Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υποστήριξη και να καταλάβουμε ποιοι ακριβώς είμαστε. Θέλουμε βοήθεια, καθαρό μυαλό και συμπαράσταση».

Για το αν έχει βελτιωθεί η εικόνα του ΠΑΟΚ:

«Είμαστε κοντά και μακριά. Σήμερα και στο προηγούμενο παιχνίδι εμείς συνεχίσαμε να έχουμε προβλήματα όπως του Κρουμπάλι και του Χαραλαμπόπουλου. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια με καλούς αντιπάλους και να έχουμε το ίδιο ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ είχε 24 πόντους από αιφνιδιασμό στο προηγούμενο παιχνίδι και 14 σήμερα. Το θέλουμε, το ζητάμε αλλά πρέπει να μεγαλώσουμε το ρόστερ μας για να ανταποκριθούμε στα συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε ένα ισάξιο ρόστερ με τις υποχρεώσεις της ομάδας γιατί σε αυτές μπαίνουν και τα δύσκολα ταξίδια που κάνει».

Για το ποιες είναι οι ευθύνες του:  

«Την ευθύνη την έχει ο προπονητής για τους παίκτες. Είπα όμως και ότι υπάρχουν ατυχίες και ό,τι λάθος γίνεται πρέπει να το κοιτάμε και να το διορθώνουμε. Ο Τρις δεν έπαιξε καλά την Τετάρτη, τον ακολούθησε και στις προπονήσεις αυτό για αυτό και σήμερα έπρεπε να βοηθήσουμε τον ελληνικό κορμό και αυτό βοήθησε την ομάδα .Όταν κάνεις ένα λάθος, είναι χαζό να το επαναλαμβάνεις».

Για το αν υπάρχει κάποιο σημείο για βελτίωση:

«Είχαμε 18 ασίστ σήμερα και σουτάραμε 25% στο τρίποντο. Θεωρώ ότι έχει βελτιωθεί το κομμάτι του αιφνιδιασμού και της άμυνας, ατομικής και ομαδικής. Παρότι λείπουν παίκτες, τα άλλα παιδιά βλέπουμε ότι κάνουν υπερπροσπάθεια. Ο Μαργαρίτης σήμερα ήταν σαν να έπαιζε με τρία χέρια. Αυτό ίσως μας έλειπε. Σιγά σιγά η ομάδα διορθώνεται και πιστεύω ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για το αν η ομάδα θα αποκτήσει κι άλλον παίκτη και αν θα αγωνιστεί σύντομα

«Την Δευτέρα φεύγει η ομάδα και μετά κατευθείαν πάμε στο Ρέθυμνο. Είναι λοιπόν δύσκολο να έχουμε ένα παίκτη μέχρι την Δευτέρα».

Προηγούμενο άρθροΣύνθημα ανατροπής από τον αρχηγό (pic)
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα στον Μήτρογλου οι Γάλλοι