Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα των “ερυθρόλευκων” δήλωσε πως οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό επιθετικά στην τρίτη περίοδο.

Αναλυτικά:

«Δεν κάναμε καλό παιχνίδι απόψε. Δεν παλέψαμε όπως θέλαμε και όπως είχαμε σχεδιάσει. Χάσαμε πολλές μπάλες που ήταν μέσα στα χέρια μας. Από την άλλη, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν επιθετικό που δεν απειλήσαμε όπως θέλαμε. Είχαμε ελεύθερα σουτ, είχαμε χαμένα λέι απ και θεωρώ πως αυτό πλήγωσε και την αυτοπεποίθησή μας στη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε προβλήματα στο να τελειώσουμε εύκολες φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν το μομέντουμ του παιχνιδιού.

Χάσαμε ένα εντός έδρας παιχνίδι, είναι μία δύσκολη κατάσταση. Θέλαμε να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι σκληρή ήττα. Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε για τη συνέχεια. Η Euroleague είναι στην αρχή, είναι ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να συνέλθουμε για τη συνέχεια». 

Στη συνέχεια, τόνισε: 

Για το ότι επιθετικά ο Ολυμπιακός είναι κατώτερος των περιστάσεων:

«Βέβαια υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση. Γι’ αυτό χάσαμε το παιχνίδι και πρέπει να διορθωθούμε. Πρέπει να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι και να εκτελέσουμε, καθώς και να βελτιώσουμε τις συνεργασίες μας».

Για την τρίτη περίοδο:

«Εκεί κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα. Στην επίθεση, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και η πίεση μας υποχρέωσε να μην εκτελέσουμε σωστά κάποιες επιθέσεις».

Για τον Σπανούλη και τον Ρόμπερτς:

«Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας και όταν δεν παίζει ο ηγέτης, είναι απώλεια. Μέχρι τώρα παίζαμε καλά. Όταν γυρίσει, η ομάδα θα είναι πλήρης. Από την άλλη, κάποιοι παίκτες πρέπει να ανέβουν. Ο Στρέλνιεκς δείχνει τον ρόλο του, αλλά πήραμε κι άλλους παίκτες που θέλαμε για πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν έχουν δείξει το ίδιο».

 

Προηγούμενο άρθρο“Είμαι πολύ ευχαριστημένος”
Επόμενο άρθρο“Η άμυνα και τα αμυντικά ριμπάουντ μας οδήγησαν στη νίκη”